Авторские статьи

У Яворові стартували міжнародні військові навчання «Кленова арка 2016»

dsc_1399

Участь у них візьмуть військовослужбовці із 4-х країн: Україна, Республіка Польща, Литовська Республіка та Канада.
Навчання проходитимуть у форматі командно-штабних навчань із залученням систем імітаційного моделювання. Від командирів буде вимагатися прийняття реальних рішень, управління своїми підрозділами. А дії військ будуть візуалізовані за допомогою комп’ютерної техніки та засобів зв’язку.

Для відпрацювання є типовий сценарій, який базується на загальнонатівському сценарії. Основні питання: дії миротворчих контингентів в умовах розгортання військового конфлікту між двома воюючими країнами. Головне завдання – роз’єднання воюючих сторін, забезпечення безпеки в зоні відповідальності і патрулювання території, контроль дорожнього руху, надання допомоги місцевому населенню і т.д.

Головна мета – підготувати штаб за стандартами НАТО.

Цього року навчання об’єднало понад 200 військових. Збройні сили України будуть представлені військовими із 80-ї ОДШБ, переважна більшість яких вже брала участь у так званій АТО на сході України.

Такі навчання проводяться із 1999 року. Україна вже була приймаючою стороною у 2013-му.
«Сьогодні ми знову приймаємо ці навчання в себе. Ми співпрацюємо, маємо можливість тренувати наші керівні структури, штаб батальйону, в першу чергу, за стандартами НАТО: планування, керування підрозділом під час виконання завдань.

Навчання дають багато в плані нашого військового співробітництва. Зараз один з підрозділів нашої бригади знаходиться у складі литовсько-польсько-української бригади. В штабі бригади знаходяться представники України», – розповів керівник навчання, командир 80 ОДШБр Володимир Шворик.

Залишити відповідь