Украина НАТО

ВІЙСЬКОВІ МОРЯКИ В РУМУНІЇ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ НАВЧАННІ “SPRING STORM – 2018”

ВМС ЗС України додає 8 нових світлин.

ВІЙСЬКОВІ МОРЯКИ В РУМУНІЇ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ НАВЧАННІ “SPRING STORM – 2018”
Представники Військово-Морських Сил ЗС України взяли участь у міжнародному навчанні в рамках ініціативи Сполучених Штатів Америки Євразійське партнерство EP MCM Dive “Spring Storm – 2018”, яке проходило в Румунії. Метою заходу було відпрацювання повного спектру питань організації протимінних дій та протипідводно-диверсійного забезпечення в рамках проведення десантних операцій.
Українські військові моряки разом зі своїми колегами з Болгарії, Грузії, Румунії та Сполучених Штатів Америки вдосконалили теоретичні знання та на практиці відпрацювали основні аспекти підготовки водолазів і медичного забезпечення спусків, провели підводно-технічні роботи, тренування із занурення у барокамері на глибину до 60 метрів, підводного пошуку, ідентифікації та знешкодження вибухонебезпечних предметів, практичне виготовлення підривних зарядів, їх закладка та приведення в дію вогневим і електричним способами. Крім того, учасники заходу ознайомилися зі зразками водолазної техніки та засобами забезпечення, які знаходяться на озброєнні країн-членів НАТО, вивчили процес планування та проведення відповідних робіт.
За словами начальника пошуково-рятувальної служби Військово-Морських Сил ЗС України капітана 2 рангу Олексія Нестерова, подібні навчання є ефективним методом співробітництва зі збройними силами країн-членів та країн-партнерів НАТО щодо перспектив проведення практичних тренувань, курсів, круглих столів з обговорення питань водолазної підготовки та шляхів її удосконалення. Даний захід став ще одним кроком до взаємосумісності водолазних підрозділів українських ВМС з провідними країнами світу.
Варто зазначити, що вказане навчання проводиться на постійній основі з метою удосконалення професійних навичок та нарощування спроможностей, ознайомлення і відпрацювання оперативної документації за міжнародними стандартами.

Прес-центр Командування
ВМС ЗС України.

Залишити відповідь