Украина Реформы

Кібербезпека нотаріусів і державних реєстрів України: ризики, інструменти та методи вирішення проблеми

ІнфоОберіг

11 грудня у прес-центрі ЛІГАБізнесІнформ відбувся круглий стіл на тему: “Кібербезпека нотаріусів і державних реєстрів України: ризики, інструменти та методи вирішення проблеми”

Захищеність нотаріусів та реєстраторів від атак хакерів в Україні залишається на недостатньому рівні. Незважаючи на заходи із захисту державних реєстрів, тільки за 2018 рік зафіксовано десятки втручань в комп’ютери нотаріусів, в результаті яких здійснювалися незаконні реєстраційні дії. Така ситуація ставить під загрозу нотаріусів та їхніх клієнтів і під сумнів – існування самих інститутів нотаріату, реєстрації та виконавчих проваджень, та погіршує інвестиційний клімат у країні.

Під час круглого столу ми обговорювали дієві механізми організації захисту робочих місць, з яких здійснюється доступ до держреєстрів та практичні питання кібербезпеки нотаріусів: ризики, інструменти, підходи до вирішення проблеми.

Учасниками круглого столу стали представники Міністерства юстиції, Нотаріальної палати України, Служби безпеки України, Національної асоціації адвокатів України, системи кіберзахисту “ІнфоОберіг”, компанії з інформаційної безпеки Fortinet та “Лабораторії комп’ютерної криміналістики”.

Залишити відповідь