Украина и США

Під час свого візиту до США Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ivanna Klympush-Tsintsadze зустрілася зі Співголовою Комітету закордонних справ Палати представників, конгресменом Майклом МакКолом.

Під час свого візиту до США Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ivanna Klympush-Tsintsadzeзустрілася зі Співголовою Комітету закордонних справ Палати представників, конгресменом Майклом МакКолом.

Під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань, пов’язаних з безпековою ситуацією в Україні у контексті агресії Росії проти нашої держави. 
Окрему увагу співрозмовники приділили питанню забезпечення прав громадян, зокрема, громадян України в окупованому Криму.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Росія намагається втручатися у вибори в Україні, використовуючи це як останній шанс повернути нашу державу у поле свого впливу.

У цьому контексті сторони погодилися з необхідністю посилення захисту від кібератак, в першу чергу з від боку РФ, які становлять потенційну загрозу виборчому процесу.

Віце-прем`єрка також наголосила на важливості підтримки США щодо посилення тиску на Росію задля звільнення українських моряків – екіпажів кораблів українських ВМС, захоплених у Керченській протоці, яких тримають у російських слідчих ізоляторах.

Сторони також обговорили шляхи подальшого зміцнення обороноспроможності України, зокрема, важливість розширення програм підтримки, що надається з федерального бюджету США, та включення до них посиленої допомоги для зміцнення, зокрема, військово-морських спроможностей нашої держави.

Валерій Чалий (Valeriy Chaly)
Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США
Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції

Залишити відповідь