Тетяна Геращенко

Доброго ранку, друзі ) Понеділок. Що варте уваги?

Доброго ранку, друзі )
Понеділок. Що варте уваги?

????⚙️?“Принципи Торонто” – візійне бачення громадянського суспільства щодо ключових пріоритетів реформ в Україні. Форум 22 травня у Києві. Цей документ складається з трьох блоків:
✅Безпека та верховенство права. У цьому блоці розглядаються безпека країни, реформування сфери юстиції, судова реформа, підвищення системи антикорупційної інфраструктури, питання ефективності слідства нового антикорупційного суду;
✅Демократія та належне врядування. Цей блок передбачає питання виборчої реформи, парламентської реформи, децентралізації, публічної адміністрації, питання електронної демократії, захист громадянського суспільства, прозорість українських медіа;
✅У блоці “Добробут та розвитку людського капіталу” увага приділена економічній частині: економіка, макроекономічна стабільність, та соціальна: охорона здоров’я, освіта, наука, національна пам’ять.

????Реанімаційний Пакет Реформ (РПР) —
найбільша в Україні коаліція громадських організацій та експертів, які спільно діють заради
розробки та імплементації необхідних для країни
реформ. У 2018 році РПР об’єднав 84 громадські
організації та понад 300 експертів, які співпрацювали у 21 профільній групі.
⚜️Місія РПР — підтримка та просування реформ з метою
розбудови незалежної, демократичної, правової, сильної та авторитетної української держави із заможним
суспільством і рівними можливостями кожної особи для
розвитку та самореалізації, а також сприяння консолідації українського громадянського суспільства.

????Місію МВФ не відкликали з України за розпуск Верховної ради. Однак на цьому тижні представники фонду припинили обговорення виконання умов меморандуму. “Місію не відкликають з України. Вона буде працювати ще на наступному тижні. МВФ буде зосереджувати свою увагу на аналітичній роботі. Зокрема, місія МВФ буде вивчати статистичну інформацію для того, щоб розуміти, що відбувається в українській економіці”, – заявив Михайло Довбенко. Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду розпочала свою роботу 20 травня. Планувалося, що місія перебуватиме в Україні стандартні два тижні.

?????Європейський інвестиційний банк у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України надав Кабінету міністрів довгостроковий кредит із низькими відсотками на суму 200 мільйонів євро. Ці кошти повинні будуть використовувати на інвестування у відновлення ключових об’єктів інфраструктури в Донецькій і Луганській областях, а також забезпечення належних умов проживання для внутрішньо переміщених осіб.

????Україні потрібен швидкий прогрес у реалізації ключових структурних реформ, щоб прискорити економічне зростання. Про це сказала Сату Кахконен, директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України на прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна. Кахконен зазначила, що це означає створення ринку земель сільськогосподарського призначення, розділення природних монополій в енергетичному секторі, посилення врядування у державних банках, досягнення прогресу в боротьбі з корупцією та забезпечення фінансової стабільності.

???”Я впевнений, що рік буде вирішальним для України – включно із оборонним та безпековим сектором, це буде нова сторінка в історії України. Але важливо, щоб країна не втратила цей імпульс реформ, цей рух в реформуванні, адже НАТО підтримує його і ці активні процеси”, – додав голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков під час VI зустрічі парламентсько-громадської реформи у Києві.

?????Український бізнес підтримує боротьбу з пластиком для захисту навколишнього середовища і виступає за обмеження на використання одноразових пластикових виробів, однак закликає до комплексних дій. Про це 24 травня повідомляє прес-служба Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).

????Україна просуватиме ідею “гамбурзьких санкцій” проти Росії, якщо Москва вирішить не виконувати вимогу Міжнародного трибуналу з морського права звільнити українських моряків та судна. Як повідомляє “Європейська правда”, про це в коментарі агентству “Укрінформ” розповів посол України в Німеччині Андрій Мельник.

????Петиція 89118 про визнання Голодомору геноцидом в Німеччині зібрала необхідну кількість голосів-підписів. Люди, ви неймовірні! Дякую кожному, хто відгукнувся.

??✈️Найбільший європейський лоукостер, авіакомпанія Ryanair, запустив версію сайту українською мовою.

?????Москва втручається в західні демократії, в тому числі за допомогою кібератак, протистояти яким в Європі допомагає НАТО.

Дякую, що завітали ?) Дякую Воїнам України за професійність і жертовність у захисті миру??. Волю полоненим❤️?. Здоров’я пораненим?. Творчих успіхів та гарного дня всім ?)

Залишити відповідь