Украина и США Украина Реформы

Міжнародні навчання під наставництвом американських тренерів: нові техніки та практичні відпрацювання реальних сценаріїв

Патрульна поліція України
Світлина від Патрульна поліція України.

Міжнародні навчання під наставництвом американських тренерів: нові техніки та практичні відпрацювання реальних сценаріїв

Поліцейські взводу тактичної підтримки управління патрульної поліції Києва спільно з поліцейськими інших підрозділів пройшли двотижневий курс “ Звільнення заручників”. Ці навчання стали можливими завдяки нашим партнерам – Посольству США в Україні (U.S. Embassy Kyiv Ukraine), Бюро з міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності держдепартаменту США (U.S. Department of State: Bureau of Intl Narcotics & Law Enforcement (INL) та The International Criminal Investigative Training Assistance Program (ICITAP)

Заняття проводили американські інструктори спецпідрозділу SWAT з міста Х‘юстону (штату Техас, США), які мають понад 12 років досвіду роботи в поліції: Джессі Сі, Джастін Барбер, Джек Захарая та Дейвід Дедо.

У перший тиждень навчань вони освоювали техніки силового відчинення дверей з використанням ручних, гідравлічних та механічних інструментів. Під час другого тижня відпрацьовували різні сценарії розвитку подій. Навчання проходили в умовах, максимально наближених до реальних.

В ході тренінгу учасники відпрацьовували тактику звільнення заручників за різноманітних обставин. Зокрема, порядок дій під час штурму транспортних засобів та приміщень, проведення різних видів брічингу, а також координацію роботи з командним центром та снайперськими групами. Також українські правоохоронці мали змогу ознайомитися з особливостями службової діяльності американських колег, різноманітними тактичними прийомами застосування вогнепальної зброї та спеціальних засобів, новітніми зразками тактичного спорядження спецпідрозділів.

Дякуємо нашим американським колегам за отриманий корисний досвід та можливість розвиватися.

Залишити відповідь