Украина и ЕС Украина Реформы

В Україні розпочалась робота місії ЄС з оцінки стану наближення законодавства України та інституційної спроможності в цифровій сфері.

Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції

Щойно · 

#секторальна_інтеграція

На шляху до Єдиного цифрового ринку ЄС ???

В Україні розпочалась робота місії ЄС з оцінки стану наближення законодавства України та інституційної спроможності в цифровій сфері.

Результатом 4-місячної роботи місії стане звіт, підготовлений на основі та в продовження Оцінки Стратегії інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС та Плану заходів з її виконання (Дорожньої карти). Зазначена Оцінка була нещодавно нами отримана у відповідь на надіслану Стороні ЄС у серпні минулого року Дорожню карту.

Ми отримали позитивну оцінку щодо прагнень України отримати режим внутрішнього ринку у цифровій сфері та зелене світло для оновлення Доповнення 17-3 до Угоди про асоціацію.

Європейська Комісія запропонувала багатоетапний процес оцінки Дорожньої карти, який складається з трьох кроків:

? Етап 1: внутрішній поглиблений аналіз Дорожньої карти (DONE ☑);

? Етап 2: оцінка стану виконання існуючих зобов’язань, адміністративної спроможності та законодавства на місці (розпочато);

? Етап 3: спільний План дій Україна-ЄС щодо інтеграції України до ЄЦР ЄС, який включатиме спільні пріоритети, подальші заходи та терміни їх виконання.

‼️ Важливо: Підтримано включення Директиви (ЄС) 2018/1972 Європейського Парламенту і Ради від 11 грудня 2018 року про запровадження Європейського кодексу електронних комунікацій, Регламенту (ЄС) № 910/2014 Європейського Парламенту та Ради від 23 липня 2014 року про електронну ідентифікацію та довірчі послуги для електронних транзакцій в межах внутрішнього ринку, а також низки актуальних актів щодо гармонізацій радіочастотного спектру до Доповнення 17-3 до Угоди про асоціацію. Зазначені акти є правовим фундаментом функціонування ЄЦР ЄС.

? Цікаво: Україна імплементуватиме Європейський кодекс електронних комунікацій одночасно з державами-членами ЄС!

Щодо інших актів ЄС, запропонованих Українською стороною та які є складовими ЄЦР ЄС, Європейський Союз заохочує Україну до інших форм співпраці поза Угодою про асоціацію.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Міністерство юстиції України
НКРЗІ
Офіс реформ Кабінету Міністрів України
Mission of Ukraine to the EU
European Union in Ukraine
Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України
Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС

Залишити відповідь