Украина НАТО

Із наступного року українські курсанти-моряки практикуватимуться в Хорватії

ВМС ЗС України

Щойно · 

Із наступного року українські курсанти-моряки практикуватимуться в Хорватії

Згідно з планом міжнародного співробітництва Міністерства оборони України та Збройних Сил України і в рамках програми НАТО з удосконалення військової освіти DEEP, Інститут Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» відвідала делегація Академії оборони Хорватської Республіки.

Головна мета візиту полягала в ознайомлені з досвідом підготовки військових фахівців із застосування передових методик та практик НАТО. Начальник Інституту ВМС капітан 1 рангу Петро Гончаренко ознайомив іноземних гостей з організацією та особливостями навчального процесу в флотському виші, історією та перспективами розвитку. Особливу увагу він приділив навчанню курсантів Інституту ВМС у закордонних навчальних закладах та стажуванню на кораблях флотів країн НАТО в рамках програми DEEP.

Зі свого боку начальник Академії оборони Хорватської республіки генерал-майор Паден Мате провів презентацію власного навчального закладу.

Як повідомив кореспонденту АрміяІnform начальник кафедри кораблеводіння та штурманського озброєння капітан 1 рангу Микола Корощенко, результатом візиту стало підписання меморандуму щодо двосторонньої співпраці. В рамках меморандуму планується, що з наступного року українські курсанти-моряки матимуть можливість проходити практику в Академії оборони Хорватії, а також підвищити свою кваліфікацію зможуть й викладачі Інституту ВМС.

Нагадаємо, що згідно з програмою НАТО з удосконалення військової освіти DEEP, курсанти Інституту ВМС мають змогу навчатися у різних військових навчальних закладах країн НАТО, проходять стажування на навчальних та бойових кораблях Альянсу, а також беруть участь у різноманітних курсах та тренінгах.

Залишити відповідь