English language posts RussiaGate

Trump Should Be Removed from Office | Christianity Today

Trump Should Be Removed from Office It’s time to say what we said 20 years ago when a president’s character was revealed for what it was. MARK GALLI DECEMBER 19, 2019

Источник: Trump Should Be Removed from Office | Christianity Today

Трамп повинен бути відсторонений від посади
Настав час сказати те, що ми сказали 20 років тому, коли характер президента виявився таким, яким він був.
МАРК ГАЛЛІ
19 грудня 2019 року
У наших засновницьких документах Біллі Грехем пояснює, що Християнство сьогодні допоможе євангельським християнам інтерпретувати новини таким чином, що відображає їх віру. Імпічмент Дональда Трампа – важлива подія в історії нашої республіки. Це вимагає коментарів.

Типовий підхід КТ полягає в тому, щоб залишатися над перемогою і дозволяти християнам з різними політичними переконаннями висловлювати свої аргументи у публічній площі, заохочувати всіх до правосуддя за своїми переконаннями і ставитись до своєї політичної опозиції якомога благодійніше. Ми хочемо, щоб КТ став місцем, яке вітає християн з усього політичного спектру, і нагадує всім, що політика – це не кінець і мета нашого буття. Ми пишаємося тим, що, наприклад, політика не домінує над нашою домашньою сторінкою.

Зважаючи на це, ми відчуваємо необхідність час від часу робити свою зрозумілу думку з політичних питань – завжди, як заохочував нас Грехем, роблячи це з переконанням і любов’ю. Ми любимо і молимося за свого президента, як і ми любимо і молимося за лідерів (а також простих громадян) з обох сторін політичного проходу.

Дайте це президентові. Демократи мали це для нього з першого дня, і тому майже все, що вони роблять, знаходиться під хмарою партійної підозри. Це змусило багатьох підозрювати не лише мотиви, а й факти в цих останніх слуханнях про імпічмент. І, ні, містер Трамп не мав серйозної можливості запропонувати свою сторону історії в слуханнях Палати про імпічмент.

Але факти в цьому випадку неоднозначні: президент США намагався використати свою політичну силу для примушення іноземного лідера, щоб переслідувати та дискредитувати одного з політичних опонентів президента. Це не лише порушення Конституції; що ще важливіше, це глибоко аморально.

Причина, чому багато хто не шокована цим, полягає в тому, що цей президент скинув ідею моралі у своїй адміністрації. Він найняв і звільнив низку людей, які зараз засуджені злочинцями. Сам він зізнався на аморальних діях у бізнесі та своїх стосунках із жінками, з приводу яких продовжує пишатися. Його подача на Твіттері сама – зі звичною ланкою неправильних характеристик, брехні та наклепів – є майже ідеальним прикладом людини, яка морально загублена і розгублена.

Євангельські прихильники Трампа вказали на кандидатури у Верховний суд, його захист релігійної свободи та керованість економікою, серед іншого, як досягнення, які виправдовують підтримку президента. Ми вважаємо, що слухання про імпічмент дали абсолютно зрозуміло, таким чином, як розслідування Мюллера не зробило, що президент Трамп зловживав своїми повноваженнями для особистої вигоди і зрадив свою конституційну присягу. Слухання імпічменту прояснили моральні недоліки президента для всіх. Це шкодить інституту президентства, шкодить репутації нашої країни, шкодить і духу, і майбутньому нашого народу. Жоден позитив президента не може збалансувати моральну та політичну небезпеку, з якою ми стикаємось у лідера такого грубо аморального характеру.

Ця турбота про характер нашого національного лідера не нова в КТ. У 1998 році ми написали це:

Невдача Президента сказати правду, навіть коли вона забита, забита тканиною нації. Це не приватна справа. Передусім, соціальний акт будується на презумпції довіри: довіряйте, що молоко, яке продає ваш бакалійник, корисне і чисте; довіряйте, що гроші, які ви поклали у свій банк, можна забрати з банку; довіряйте, що ваші няні, пожежники, духовенство та водії швидкої допомоги зроблять усе можливе. І хоча політики відомі за те, що вони обіцяють передвиборчі обіцянки, в той час як на посаді у них є основний обов’язок підтримувати нашу довіру до них та жити за законом.

І це:

Недобросовісні стосунки та аморальні дії Президента та близьких йому людей зробили цю адміністрацію морально нездатною керувати.

На жаль, слова, якими ми звернулися до містера Клінтона 20 років тому, майже ідеально стосуються нашого нинішнього президента. Чи повинен пан Трамп бути відсторонений від посади Сенатом або всенародними голосуваннями на наступних виборах – це питання розсудливого рішення. Ми вважаємо, що він повинен бути усунутий не питаннями партизанської відданості, а вірністю Творцю Десять заповідей.

Для багатьох євангелістів, які продовжують підтримувати пана Трампа, незважаючи на його чорнілий моральний запис, ми можемо сказати так: Пам’ятайте, хто ви є і ким служите. Подумайте, як ваше виправдання пана Трампа впливає на ваше свідчення вашого Господа і Спасителя. Подумайте, що скаже невіруючий світ, якщо ви продовжуєте викреслювати аморальні слова та поведінку містера Трампа з причини політичної доцільності. Якщо ми зараз не повернемо курс, чи прийме хтось, що ми говоримо про справедливість і справедливість, з будь-якою серйозністю протягом наступних десятиліть? Чи можемо ми сказати прямим обличчям, що аборт – це велике зло, яке не можна терпіти, і таким же прямим обличчям сказати, що зігнутий і розбитий характер лідера нашої країни насправді не має значення в кінці кінців?

Ми вже багато років затримуємо рішення щодо містера Трампа. Деякі критикували нас за наш резерв. Але коли йдеться про засудження поведінки іншого, перше місце має прийти милосердя. Тож ми зробили все можливе, щоб дати прихильникам євангельських Трампа належне, спробувати зрозуміти їхню точку зору, побачити пруденційний характер стількох політичних рішень, які вони прийняли стосовно пана Трампа. Щоб використати старе кліше, пора назвати лопату лопатою, сказати, що незалежно від того, скільки рук ми виграємо в цій політичній грі в покер, ми граємо зі складеною колодою грубої аморальності та етичної некомпетентності. І саме тоді, коли ми думаємо, що настав час відсунути всі наші фішки до центру столу, саме тоді вся гра зійде. Це зруйнує репутацію євангельської релігії та розуміння миром Євангелія. І це зіб’ється з нацією чоловіків і жінок, добробут яких також є нашою турботою.

Марк Галлі – головний редактор «Християнства сьогодні».

Залишити відповідь