Тетяна Геращенко

Щасливого ранку, краяни.Четвер. Що важливого?

Щасливого ранку, краяни.Четвер. Що важливого?
????
⚜️МЗС України до річниці початку Великого терору нагадало про геноцид кримських татар і анексію Росією КримуПосольство США у день початку Великого терору висловило підтримку УкраїніПосольство США висловило підтримку Україні у боротьбі за зміцнення демократії та протидії сучасній російській агресії.
⚜️Росія витісняє Українську церкву з Криму – представництво президента в АРК
⚜️ЄСПЛ повідомив Росію про позов Нідерландів у справі МН17Європейський суд з прав людини повідомив Росію про позов у ​​справі про катастрофу рейсу МН17 на Донбасі.
????
⚜️Причетні до Росії структури активізували кампанії дезінформації у США
⚜️Студія Вашингтон. Керівництво «Північного потоку-2» розгорнуло у Вашингтоні лобістську кампанію
⚜️Кількість росіян на Донбасі назвав претендент на посаду посла США в УкраїніБлизько 2300 росіян зараз перебувають на сході України. Про це Кіт Дейтон, кандидат на посаду посла США в Україні, заявив у коментарях Комітету з міжнародних відносин Сенату США. За словами Дейтона, який, як видається, говорив про кількість російських військових на Донбасі, Росія передала сепаратистам “понад 400 танків, 700 одиниць колісної артилерії, гаубиці, безпілотники, артилерію ППО, стрілецьку зброю” та ін.
Їх насправді очолюють та супроводжують російські військовіДейтон також заявив, що українським військових у Донбасі протистоїть “досить потужна сила”.
“Їх насправді очолюють та супроводжують російські військові”, – заявив Дейтон.
Кандидатуру генерал-лейтенанта у відставці Кіта Дейтона на пост посла США в Україні запропонував президент Трамп.
Кіт Дейтон добре обізнаний з ситуацією в Україні і наразі є військовим радником США для України в сфері оборони. З 2010 року очолює аналітичний центр Джорджа Маршалла у Німеччині, а раніше 40 років служив у Сухопутних силах США.
Справжня реформа ВПК, виконання програми МВФ – кандидат на посаду посла США в Україні назвав свої пріоритети в разі затвердження
Справжня реформа збройних сил України та оборонної промисловості – такий пріоритетний напрямок роботи в разі затвердження на посаду посла США в Україні назвав Кіт Дейтон в письмових свідченнях, поданих до слухань у Комітеті Сенату США з міжнародних відносин. Дейтон наголосив, що його досвід роботи зі збройними силами України в якості старшого оборонного радника, стане корисним у праці над реформою.
Слухання із затвердження Дейтона на посаду посла відбулись у середу.
Головним активом України є двопартійна підтримка у Конгресі США – претендент на посаду посла США в Україні Кіт Дейтон
Двопартійна підтримка України у Конгресі США є її найбільшим стратегічним активом. Про це Кіт Дейтон, кандидат на посаду посла США в Україні, заявив у коментарях Комітету з міжнародних відносин Сенату США. Коментар пролунав у відповідь на питання, чи є належним для посла США зустрічатись із представинками виборчої кампанії президента Сполучених Штатів Америки, чи виборчої кампанії його супротивника напередодні президентських виборів у країні.
“На посаді посла США в Україні я зроблю усе в моїх силах для того, щоб захистити цю двопартійну підтримку та буду розглядати будь-які запити про аудієнції дуже критично”, – заявив Дейтон.
⚜️USAID Ukraine – USAID Україна?? Завдяки підтримці з боку проекту USAID «Безпечні, доступні та ефективні ліки для українців» (SAFEMed), ДП «Медичні закупівлі України» налагодило партнерські стосунки з логістичною компанією «Фармасофт», які дозволяють йому переймати найкращий досвід діяльності приватного бізнесу та постачати закуповувані Урядом України товари для протидії COVID-19.
⚜️Офіс розвитку малого та середнього підприємництва/SME.DO
#SMEDO #говорить#підприємцю #корисно #знати
У липні 2020 року відбувся старт онлайн-платформи «Факторинг Хаб», яка забезпечує нові можливості для участі МСБ у державних закупівлях.За ініціативи Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Prozorro та спільними зусиллями Reform Support Team Mineconomy та Офіс розвитку малого та середнього підприємництва/SME.DO (фінансуються за підтримки ЄС), а також – команди волонтерів-розробників була створена онлайн-платформа «Факторинг Хаб»?Програма Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» , через грантоотримувача – громадську організацію Громадська організація “Редька”, підтримує подальшу розробку та просування онлайн-платформи, і тим самим сприяє розвитку та покращенню бізнес-середовища для малих та середніх підприємств (МСП) України.?Що дає «Факторинг Хаб» підприємцю та усім учасникам держзакупівель?⚡місце надання послуги факторингу (пропозицій фінансових установ) для МСП, що приймають участь у державних публічних закупівляхКористуючись «Факторинг Хаб», підприємець подає заявку та отримує пропозиції від банків щодо факторингу. Тобто, бізнес може легко та швидко отримати оплату? за послуги/товари, що надані у державних закупівлях. Банки пропонують факторинг послугу без вимоги щодо забезпечення.✌⭐І все це онлайн!Першим до онлайн-платформи «Факторинг Хаб» приєдналась Укрпошта.Як постійний замовник в системі публічних закупівель Prozorro, АТ «Укрпошта» розмістила перше оголошення у тестовому режимі.З боку фінансових установ першим приєднався банк ПУМБ (фактор).?Тобто, вже зараз, бізнес, який зацікавлений у наданні товарів/послуг для АТ “Укрпошта”, може брати участь у тендерах з можливістю факторингу.?Переваги онлайн платформи «Факторинг Хаб»:✅Отримання фінансування за 3 дні.✅Безкоштовний доступ.✅Пропозиції всіх банків в одному місці.✅Автоматичне оформлення за спрощеною процедурою.✅Факторинг по всій України.
Слідкуйте за новинами. Всі деталі щодо участі вже???https://ufactoring.com/#ФакторингХаб
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства УкраїниFORBIZПрограма USAID «Конкурентоспроможна економіка України»ProzorroReform Support Team MineconomyУкрпоштаГромадська організація “Редька”ПУМБАлександр Палазов (Palazov Oleksandr)Андрей Слабинский (Andrey Slabinskiy)Dmytro RomanovychIrina NovikovaSvitlana Panaiotidi#EU4Business
Міністерство цифрової трансформації України
⚡️USAID виділить $38 млн на створення сучасної системи кібербезпеки в Україні.
Заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб в інтерв’ю для видання UBR розповідає, на які цілі виділено ці кошти та які проєкти буде втілено.
Також дізнаєтеся про:❓Яка ситуація із кіберзахистом в Україні сьогодні та плани Мінцифри, як побудувати ефективну систему захисту у майбутньому❓Як проводиться реформа Держспецзв’язку, де зараз працює понад 6 тисяч осіб❓Коли в Україні запрацює новий кіберцентр
Відповіді читайте у інтерв’ю Олексія Вискуба за посиланням: https://bit.ly/2XmZQHl
????
⚜️Проект “Партнерство для розвитку міст” проміс / pleddg
Соціальне підприємство в Полтаві сприяє професійній самореалізації жінок, що опинилися в складних життєвих обставинах.
За підтримки Проекту #ПРОМІС Громадська спілка «Соціальне підприємство «Навчально-виробничий центр» організувала спеціальні курси з шиття та налагодила виробництво швейної продукції. Тут жінки із соціально-вразливих груп населення можуть не лише отримати роботу, а й підвищити чи змінити професійну кваліфікацію.
Сьогодні полтавські кравчині шиють одяг та текстильну продукцію, що реалізується як на українському, так і на закордонному ринках збуту.
?Більше про ініціативу в новій історії успіху: https://bit.ly/3kgiRoG
#МістаТаЗміни
БО «Свет надежды» / CO «Light of Hope»
⚜️IFES Ukraine
? Які позитивні зміни запроваджені новим виборчим законодавством?
Зокрема:? запроваджено пропорційну виборчу систему з відкритими списками, за якою кандидат, який набрав достатню кількість голосів, гарантовано отримує місце у раді;? вибори мера у великих містах відбуватимуться в два тури;? новий дизайн виборчого бюлетеня став зручнішим для виборців;? удев’ятеро зменшено виборчі застави для кандидатів на місцевих виборах;? встановлено 40% гендерну квоту для партійних списків для більшості місцевих рад, і 30% гендерну квоту на виборах до місцевих рад у менших громадах;? запроваджено більш пропорційні та ефективні санкції за порушення виборчого законодавства.
? Дізнавайтеся більше з інфографіки ?
Інфографіка була розроблена IFES за підтримки USAID Ukraine – USAID Україна, Міністерства міжнародних справ Канади (Embassy of Canada in Ukraine) та британської допомоги від уряду Великої Британії (British Embassy Kyiv).
????
⚜️Парламентарі Британії розкритикували уряд за “критичні помилки” на початку епідеміїПарламентарі Британії вважають, що уряд у своїх діях на початку епідемії коронавірусу допустив “критичні помилки” у питаннях прикордонного контролю.
⚜️Таран запросив британців взяти участь у навчаннях “Об’єднані зусилля-2020″Надання Україні статусу партнера НАТО з розширеними можливостями та подальші кроки за цим напрямом обговорили на зустрічі 4 серпня міністр оборони Андрій Таран і посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.
????
⚜️Офіс ефективного регулювання
Осучаснення української інфраструктури зрошення та дренажу, збудованої ще за часів СРСР, може підвищити рівень урожайності сільськогосподарських культур на 30-50%.
? Чому важливо модернізувати системи зрошення та осушення українських земель?
В Україні обліковується 5485,3 тис. га меліорованих земель — вони складають понад 12% земельного банку. Модернізація зрошувальних та дренажних систем — це додаткові 100 млрд гривень щорічно за рахунок підвищення продуктивності сільськогосподарських культур, а також додаткові можливості для залучення інвестицій в агросектор України.
Розвиток цього напрямку діяльності є дуже актуальним для агровиробників в умовах зміни клімату, виникнення посух та паводків, адже дозволить підвищити рівень експорту продукції.
? Скільки коштуватиме оновлення систем меліорації?
За експертними оцінками, вартість реконструкції та модернізації всіх систем зрошення та дренажу України сягає близько 3 млрд доларів.
? Які проблеми існують на ринку?
• Порушення цілісності системи зрошення та дренажу;• Невизначеність їх правового статусу та неможливість реєстрації прав власності;• Складність будівництва нових систем;• Неефективне управління бюджетними коштами;• Відсутність сучасної карти систем з прив’язкою до земельних ділянок;та багато інших.
Така кількість проблем робить сферу зрошення та дренажу інвестиційно непривабливою, а з відкриттям ринку землі, через невизначеність права власності на меліоративні систему, порушення її цілісності, можуть виникнути умови для рейдерських захоплень с/г земель.
? Як це вирішити?
Експерти BRDO провели дослідження систем зрошення та дренажу в Україні та підготували Зелену книгу “Зрошення та дренаж”, у ній — пропозиції для подолання викликів і врегулювання відносин між державою та представниками агробізнесу.
Переглянути дослідження — ▶️ https://bit.ly/31l59IA
Залишились запитання чи пропозиції?
Триває етап онлайн-консультацій. Ваші конструктивні рекомендації та запитання можете залишити тут — ▶️ https://bit.ly/3gsifu5
#FORBIZ #EU4Business #Agro_BRDO #Public_Dialogue
Очікуємо на поширення від колег: Інститут водних проблем і меліорації НААН Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України Taras Vysotskyi / Тарас Висоцький Iryna Gruzinska Oleksandr Perepelytsia Комітет аграрної та земельної політики Верховної Ради Державне агентство водних ресурсів України Роман Абрамовський Vladimir Ivanov
⚜️ULEAD з Європою / ULEAD with Europe
А як часто ви використовуєте бюджет участі для вирішення питань життєдіяльності вашої громади? ?
Ми підготували детальний аналітичний збірник щодо результатів запровадження та реалізації бюджету участі в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) у 2019 році ??
Ось його найцікавіші моменти:? У 2019 році на реалізацію бюджету участі було виділено 84,6 млн грн? За ці кошти реалізовано 617 проєктів? Проєкти бюджету участі реалізовувалися лише в 112 із 810 ОТГ (14%)? В кожній області кількість таких ОТГ коливається від 2-3 до 11-13? Найчастіше за рахунок бюджету участі фінансуються проєкти із благоустрою та сфери освіти
Вас зацікавила інформація? Тоді переходьте за посиланням та переглядайте наш аналітичний збірник ? https://bit.ly/participatory_budgeting_report
⚜️Поромна переправа на кордоні України і Румунії почне працювати з 10 серпняПланується, що поромна переправа забезпечить прямий вихід з півдня Одеської області до Євросоюзу.
⚜️Уряд Італії може скасувати продаж острова сину ексвласника “Мотор Січі” БогуслаєваІталійська влада вивчає обставини придбання лігурійського острова Галлінара сином ексвласника компанії “Мотор Січ” Олександром Богуслаєвим.
???
⚜️Армія США обрала “Залізний купол” як тимчасову систему для протидії крилатим ракетам, тоді як в країні продовжують створювати власну систему захисту Indirect Fires Protection Capability (IFPC) для протидії ворожим ракетам, безпілотникам, артилерії й мінометам.
⚜️Українські військові виші реформуються за спеціальною програмою НАТО на євроатлантичних цінностях і принципах.Про це на онлайн-брифінгу в Укрінформі заявив Володимир Мірненко – директор Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України.
???
⚜️Верховний Суд
Друзі! Ділимося блогом судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Яна Берназюка, в якому він аналізує нові підходи Верховного Суду до захисту права на пенсію громадян України, які проживають за межами нашої країни – bit.ly/3iaSqiE.
Автор наголошує, що для правової держави важливим є взаємна відповідальність держави та її громадян, що полягає в обов’язку піклуватися про своїх громадян, де б вони не перебували.
⚜️Світовий банк рекомендує будувати цементобетонні дороги – КриклійПрограма “Велике будівництво” на українських дорогах триває, проте вимагає нових підходів з використанням цементобетону.
??⚙️
⚜️Україна вийшла зі ще однієї угоди СНДКабмін підтримав постанову про вихід України з угоди про співробітництво прикордонних військ держав – учасниць СНД з питань науково-дослідної діяльності.
⚜️У Харкові в бета-тест вийшов додаток «Мій Харків» — місто в смартфоні!
Мобільний застосунок Мій Харків. Триває тестування “міста у смартфоні”.
Харків — діджитальне місто. Тут Департамент цифрової трансформації Харківської міської ради запустив мобільний застосунок, у якому мешканці міста зможуть отримувати послуги онлайн, реєструватися на прийоми до лікаря, оплачувати комуналку, записуватися в ЦНАП та багато іншого.
Зараз можна стати бета-тестером застосунку та власноруч перевірити, як він працює чи навіть допомогти зробити його кращим. Протестувати застосунок можуть користувачі iOS, але реліз буде і на Android.
Зареєструватися на тестування можна до 7 серпня за посиланням: https://beta.my.kh.city
⚜️⚡️Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес відкриється в Черкасах
Національний проєкт із розвитку підприємництва Дія.Бізнес, ініційований Міністерством цифрової трансформації України, планує відкрити Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес у Черкасах.
Крім Черкас, відкриття Центрів підтримки підприємців заплановане найближчим часом у Миколаєві та Київській області. Наша мета — відкрити від 3 до 7 Центрів підтримки підприємців до кінця року.
Деталі ? https://bit.ly/3gIprCB
⚜️«Світ тих, хто пройшов війну, стає чорно-білим. І, щоб знову зробити його кольоровим, потрібен час. Комусь психологічна допомога може знадобитись одразу, комусь — за кілька місяців, а може, й років. Для одних достатньо просто порозумітися з рідними, іншим слід пройти медикаментозне лікування».
Наше репортажне медіа Reporters. спільно з UNDP Ukraine / ПРООН в Україні започаткувало спецпроєкт про непрості шляхи прийняття ветеранами нових себе.
Це серія історій про те, чому вони уникають допомоги фахівців, чому тих, хто переборює себе та йде до медиків, стигматизує суспільство, з якими ще проблемами, окрім психологічних, стикаються колишні військові і як можна вплинути на ситуацію. Перший репортаж читайте на Reporters. ⟶ bit.ly/39X7pde.
#UNRPP
⚜️Міністерство цифрової трансформації України
? Десятки молодіжних центрів по Україні стали хабами цифрової освіти
Завдяки співпраці з Міністерство молоді та спорту України, 33 молодіжні центри висловили ініціативу долучитися до проєкту Дія.Цифрова освіта та стати хабами цифрової освіти.
? Уже створена мережа з більш 1500 хабів у містах і селах України, куди вільно може завітати кожен українець і отримати доступ до платформи https://osvita.diia.gov.ua
? Зараз ми працюємо над тим, щоб всю мережу хабів цифрової освіти у містах і селах відобразити на інтерактивній і зручній карті.
Щоб долучитися до проєкту Дія.Цифрова освіта та стати хабом цифрової освіти, необхідно заповнити форму ? https://forms.gle/hnWLQU4VLyYTpW7JA
⛔️Український кризовий медіа-центр
Знайомтесь: Володимир Бистряков, один з численних «експертів» на каналах, пов’язаних з Віктором Медведчуком, який розповсюджує #КремлівськіНаративи, наприклад, що Росія не окупувала Крим.Ця цитата пропагує ідею Української «федералізації», яка є дуже привабливою для Кремля, який хоче мати прямий вплив на Київ через свої проксі-структури в Донбасі.
При тому що, по-перше, Україна є однорідною унітарною державою, яка не потребує статусу федерації, так цей хід також створить платформу для маніпуляцій українським центральним урядом із постійною загрозою «виходу з федерації» і це все буде підживлюватися з Росії.
Ось чому прокремлівські сили в Україні, як наприклад, Ренат Кузьмін – депутат від партії Медведчука, – створюють так звані форуми, на яких ось такі запрошені гості озвучують певні ідеї, вигідні Кремлю.
Цей форум має назву «Українська національна ідея», але більш чесною назвою для цього було б «Українська національна ідея – російське видання».
✅25 червня 2020 р правоохоронні органи Німеччини порушили справу про банкрутство відносно однієї з провідних фінансових технологічних компаній, Wirecard, чиє керівництво звинувачується в розтраті близько 2 млрд. Євро. Глава компанії, Маркус Браун, був заарештований, а його заступник, Ян Марсалек, після звільнення з компанії пропав без вісті.
Згідно Financial Times (FT), правоохоронні органи Німеччини оголосили в міжнародний розшук громадянина Австрії, Я. Марсалекa,а служби розвідки і безпеки (СРБ) принаймні трьох західних країн цікавляться ним через його можливих зв’язків з Головним управлінням Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації (ГУ ГШ ЗС РФ), яке більш відоме під своїм колишнім найменуванням – Головне розвідувальне управління ( ГРУ).
FT провела журналістське розслідування діяльності Я. Марсалекa і виявила, що з 2015 року він регулярно зустрічався з представниками країн ЄС і Росії щодо проектів відновлення Лівії. За даними FT, Я. Марсалек цікавився інвестиціями в цементний завод в Лівії, і в 2018 р організував зустріч з анонімними експертами у себе вдома в Мюнхені з приводу “працевлаштування” 15 тисяч військових найманців – за його словами, вони охороняли б комерційні проекти в Лівії (проте, яка була б реальна діяльність найманців, невідомо).За даними FT, радником Я. Марсалекa з питань Лівії був Андрій Чупригін, громадянин Росії – експерт арабськими країнами, якого (СРБ) називає колишнім співробітником ГРУ.
Відомо, що на заводі лівійської цементної компанії розмістилося кілька десятків озброєних співробітників російської ПВК «РСБ-Груп» ( «RSB Group»).
За повідомленням FT, Я. Марсалек співпрацював з громадською організацією Австрійсько-Російського Товариства Дружби, членам якого передав засекречену інформацію, отриману від Австрійського міністерства внутрішніх справ і Австрійської служби внутрішньої безпеки BVT. За даними FT, Я. Марсалек також передав засекречену інформацію Австрійської популістської партії правих поглядів FPO.
За інформацією джерел FT, Я. Марсалек є досить яскравою особистістю, і не обмежувався одними лише діловими питаннями, пов’язаними з діяльністю компанії Wirecard. Він любив пригоди, про які часто хвалився своїм колегам. Однією з таких “пригод” була розказана колегам в 2017 р історія поїздки в місто Пальміра в Сирії, відразу після того, як російська армія перехопила його у бійців ІГІЛ. За словами Я. Марсалекa, він відправився туди на запрошення російських військових відразу після їх успішно завершеною операції.
⛔️Вибух у Бейруті: постраждала дружина посла Нідерландів і співробітники посольстваВибухом також сильно пошкоджено будівлю посольства Нідерландів.Вибух у Бейруті пов’язують із судном російського бізнесменаВибух у Бейруті: капітан розповів, що власник-росіянин кинув судно напризволяще у 2013 роціКапітан судна, вантаж якого вибухнув у порту Бейрута, Борис Прокошев звертався за допомогою в консульство Росії, але не отримав її.
Файного дня всім ??

Тетяна Геращенко

Залишити відповідь