Тетяна Геращенко

Щасливого ранку, краяни. П’ятниця. Що важливого?

Щасливого ранку, краяни.
П’ятниця. Що важливого?
????
Росія є стороною конфлікту на Донбасі – Сайдік
У Тристоронній контактній групі ОБСЄ грає роль посередника, а Росія та Україна є сторонами конфлікту на Донбасі.


Утиски ПЦУ в анексованому Криму: митрополит Климент звернувся до генсекретаря ООН


Вибори в ОРДЛО неможливі, поки там Росія – Штати в ОБСЄ
Вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей можуть відбутися тільки після виведення російських військ і техніки з української території.
Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Джеймс Гілмор під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.


Росія повинна піти з Донбасу та Криму – Штати в ОБСЄ


Білорусь закрила кордони з Україною, Польщею, Литвою та Латвією, офіційно – через коронавірус


МХП працює над досягненням п’яти Цілей сталого розвитку ООН
МХП прагне у своїй діяльності до цілеспрямованого руху вперед та працює над досягненням п’яти Цілей сталого розвитку ООН.
Про це заявила на онлайн-вебінарі «Сталий розвиток компаній: історії успіху країн Східної Європи та Середньої Азії» керівниця відділу корпоративної соціальної відповідальності агрохолдингу МХП Вікторія Нагірняк, повідомили Укрінформу в пресслужбі компанії.
«МХП прагне у своїй діяльності до сталого розвитку та працює над досягненням п’яти Цілей сталого розвитку: партнерство заради сталого розвитку; сталий розвиток міст і громад; якісна освіта; подолання бідності; захист та відновлення екосистем суші», – зазначила на форумі Нагірняк.
За її словами, МХП має 17-річну історію взаємодії з міжнародними інвесторами, кредиторами та донорами й досконало знає їхні вимоги до сталого розвитку компаній. За роки партнерства з громадами холдинг пройшов шлях від забезпечення можливих «дайте» до навчальних програм з написання якісних проєктів.
????
Посольство США в Україні заявило про підтримку українців, Зеленського у боротьбі проти спроб згорнути реформи


Вибори президента США: достроково проголосували більше 75 мільйонів осіб


Російські хакери атакували американські лікарні
Американські спецслужби заявили про кібератаки російських хакерів на лікарні у США, спрямовані на отримання викупу та схожі на масштабні напади на британські госпіталі у травні 2017 року.


У США попередили про можливі атаки хакерів на систему охорони здоров’я країни з вимогами викупу
Кіберзлочинці можуть незабаром вдатись до серії атак з блокуванням комп’ютерів та подальшими вимогами викупу у жертв (ransomware attacks – прим. ГА) спрямованих проти лікарень та медичних установ США. Про це йдеться у заяві трьох федеральних відомств, включно з ФБР.
У заяві, Агентство з питань кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA), Федеральне бюро розслідувань (ФБР) та Міністерство охорони здоров’я та соціальних служб (HHS) попередили, що вони мають “достовірну інформацію про збільшення та неминучу загрозу з боку кіберзлочинців для лікарень США та постачальників медичних послуг “з метою” крадіжки даних та порушення роботи медичних служб “.
У випадку успішного застосування зловмисниками програм-вимагачів (Ransomware) відбувається шифрування даних у системах жертв, а їх розшифрування можна здійснити лише, якщо жертва заплатить викуп зловмисникам.


Відповідь на коронавірус свідчить про неспроможність керівництва Дональда Трампа
Наш погляд: Адміністрація Трампа “не збирається контролювати пандемію”, прирікаючи Америку до пекельної зими, що призведе до більшої кількості смертей та економічних страждань.
https://cutt.ly/lgYZqy9


Дональд Трамп: 45-й президент США – і третій, якого імпічментують
https://cutt.ly/NgYZo8f


!!!Андерс Аслунд: Cпівпраця України з МВФ та ЄС опинилась під серйозною загрозою
Посли країн Великої сімки критикують рішення Конституційного суду України, що впливає на роботу антикорупційних органів. “Pішення Конституційного суду спрямоване проти народу України, який стояв на Майдані під час Революції Гідності” – Європарлментарка Ребекка Гармс. Аналітик центру «Атлантична Рада» Андерс Аслунд додав, що співпраця України з МВФ та ЄС опинилась під серйозною загрозою


США заявили про готовність розмістити гіперзвукові ракети в Європі
Сполучені Штати будуть готові при необхідності піти на розгортання гіперзвуковиx ракет середньої і меншої дальності в Європі для стримування Росії. Про це заявив помічник президента США з національної безпеки Роберт О’Брайен, виступаючи у вашингтонському Гудзонівському інституті


Пентагон долучає науковців, щоби забезпечити першість США в розробці гіперзвукової зброї


IFES Ukraine
? Якою є виборча система США? Як там готуються до проведення виборів в умовах пандемії?
? IFES зібрала найпоширеніші запитання-відповіді у добірку.
? Посилання тут: https://bit.ly/37Ntsnx.
? Хочете дізнатися більше про вибори в США?
? Приєднуйтесь до онлайн-заходів у рамках “Програми з виборів США-2020” за посиланням: https://bit.ly/2TEamrr.

USEP2020

).? Діяльність IFES в Україні здійснюється за підтримкиUSAID Ukraine – USAID Україна, Міністерства міжнародних справ Канади (Embassy of Canada in Ukraine) та британської допомоги від уряду Великої Британії (British Embassy Kyiv
????
Від COVID-19 у Канаді померли вже понад 10 тисяч осіб
????
Посольство Британії: напади на антикорупційні органи шкодять міжнародній репутації України
Посольство Британії в Україні стурбоване останніми рішеннями Конституційного суду України щодо діяльності антикорупційних органів і стверджує, що вони загрожують міжнародній репутації нашої держави.
????
Nord Stream 2 треба зупинити «у будь-який спосіб» – Більдт
Під час прийняття санкційних рішень Євросоюз має враховувати економічну шкоду, але не менш важливо дотримуватися балансу з урахуванням довгострокових зовнішньополітичних інтересів ЄС.
Таке переконання висловив співголова цієї організації, колишній прем’єр-міністр Швеції Карл Більдт під час дискусії в рамках Європейської ради закордонних справ (ECFR) в режимі онлайн, яку можна подивитися в мережі Youtube, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Якщо говорити про загрози від санкцій, варто взяти такий приклад – загрозу санкцій щодо «Північного потоку – 2». Переконаний, що «Північний потік -2» має бути зупинений у будь-який спосіб, але я не думаю, що це має відбутися внаслідок американських санкцій. Це має бути незалежне наше рішення, як європейців, має прийматися Німеччиною, щоб це зробити. Економічний ефект від такого рішення для європейської економіки є відносно невеликим, але ефект для нашого суверенітету як глобального актора, і у вимірі нашої спільної зовнішньої політики, є значним», – зауважив шведський політик.


!!!В ЄС вважають рішення КСУ підставою для тимчасового призупинення безвізу!!!
Євросоюз: рішенням КСУ Україна поставила під сумнів свої міжнародні зобов’язання
У Євросоюзі закликали українську владу якомога швидше привести у відповідність до Конституції роботу антикорупційної системи, заявивши, що рішення Конституційного суду поставило під сумнів міжнародні зобов’язання України.***
!!!Євросоюз попередив Шкарлета через спроби зруйнувати реформи у Міносвіти
Виконувач обов’язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет отримав офіційне попередження представництва Євросоюзу в Україні про небезпеку змін у міністерстві, які руйнують проведені раніше реформи.!!!


Вибори президента США: чому в Німеччині сподіваються на перемогу Байдена | Події в світі – оцінки і прогнози з Німеччини та Європи


Комітет Ради отримав висновок Венеційської комісії щодо законопроєкту про референдум
До Комітету ВР офіційно надійшов спільний висновок Єврокомісії “За демократію через право” та Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів та прав людини щодо законопроєкту “Про народовладдя через всеукраїнський референдум”.


ЄС закликав враховувати міжнародний досвід у боротьбі з незадекларованою працею
ЄС привітав заходи українського уряду, спрямовані на боротьбу з незадекларованою працею, та закликав враховувати напрацювання світових організацій у цьому зв’язку під час приведення національного законодавства у відповідність з конвенціями Міжнародної організації праці.
???
ОБСЄ виявила майже 70 протитанкових мін у Донецькому аеропорту
СММ ОБСЄ виявила 68 протитанкових мін, установлених збройними формуваннями РФ на рульовій доріжці зруйнованого міжнародного аеропорту “Донецьк”.
???
Рада НБУ на чолі з Богданом Данилишиним допомогла «профспілці» ПриватБанку, яка асоціюється з його колишніми власниками, переслати заяву в правоохоронні органи


Справа на $350 млн. Суд відмовив у клопотанні ПриватБанку зупинити дію ухвали судді Вовка на користь Суркісів


Курс національної валюти на міжбанківському ринку, після відкриття різко обвалився до трирічного мінімуму


Рішення КСУ загрожує відносинам України з МВФ
???⚙️
Рішення КС спровокує значний відкат антикорупційної реформи – TI Україна


!!!Рішення КС спровокує значний відкат антикорупційної реформи – TI Україна
Конституційний суд на догоду деяким народним депутатам скасував більшу частину антикорупційної реформи.
Конституційний суд на догоду деяким народним депутатам скасував більшу частину антикорупційної реформи.
Як передає Укрінформ, про це на своєму сайті повідомляє Transparency International Україна.
Зазначається, що КСУ скасував кримінальну відповідальність за завідомо недостовірне декларування або умисне неподання декларації (до 2 років в’язниці), визнав неконституційними повноваження НАЗК з контролю та перевірки декларацій, відкритого цілодобового доступу до реєстру декларацій, проведення моніторингу способу життя. Також фактично скасовані права уповноважених осіб НАЗК та завдання уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції.
“Так само неконституційні тепер повідомлення про суттєві зміни у майновому стані декларантів, а також стаття закону “Про запобігання корупції” про відповідальність за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення”, – вказують в організації.!!!


Посольство Швейцарії виступило з заявою через знищення е-декларування
Україна повинна зберегти систему електронного декларування, вкрай важливу для боротьби з корупцією.


В Україні почала роботу перша місія ЄС для підготовки “промислового безвізу”
В Україні почала роботу перша місія Євросоюзу для підготовки до укладення угоди про “промисловий безвіз”.


Кабмін у листопаді зможе повністю перейти на е-документообіг – Федоров
Починаючи з 15 листопада міністри зможуть опрацьовувати всі урядові документи в електронному вигляді.


Котирування нафти марки Brent, які напередодні опустилися нижче від позначки 40 доларів за барель, продовжують падіння і 29 жовтня.
Станом 13:55 котирування коливаються близько 38,1 долара за барель, втрати цього виду сировини становлять майже 4% за день.
Котирування падають на тлі рішення влади кількох європейських країн посилити обмеження через зростання захворюваності.


Група з РФ пропонувала лідеру Каталонії 10 тисяч солдатів на підтримку незалежності – суддя
Підтримка пропонувалася у вигляд відправлення 10 000 солдатів в регіон і гроші на погашення боргів Каталонії, якщо він проголосить незалежність.


Росія зацікавлена у продовженні турецько-грецького конфлікту – експерт
Росія уважно стежить за турецько-грецьким конфліктом, а її найбільший інтерес полягає в тому, щоб він тривав, аби показати, що НАТО нестабільно, і на цьому будувати свої пропагандистські матеріали.


Корея слідом за Японією оголосила «вуглецеву нейтральність» за 30 років
Президент Республіки Корея Мун Чже Ін пообіцяв, що його країна досягне нульового викиду вуглекислого газу до 2050 року.


Повітряна куля Google, що роздає інтернет, встановила рекорд у стратосфері
Дочірня компанія Google Loon LLC, яка займається забезпеченням доступу в інтернет у віддалених і сільських районах, встановила новий рекорд по тривалості польоту повітряних куль в стратосфері.
Файного дня всім ??

Тетяна Геращенко

Залишити відповідь