Тетяна Геращенко

5 грудня 2020 року

Щасливого ранку, краяни.
Субота. Що важливого?
????
???
Глави МЗС країн ЄС затвердять 7 грудня санкційний режим за порушення прав людини – джерело


Міжнародні організації доправили за тиждень в ОРДЛО 157 тонн гуманітарних вантажів
Міжнародні організації впродовж тижня доправили на тимчасово окуповану територію України 157 тонн гуманітарних вантажів.


Джапарова на Генасамблеї ООН закликала до посилення протидії мілітаризації Криму
Зростаюча військова присутність Росії, як держави-окупанта на Кримському півострові, суттєво підвищує загрози безпековій ситуації в Азово-Чорноморському регіоні.


Facebook і Instagram будуть видаляти фейки про вакцини від COVID-19
Соціальна мережа Facebook і Instagram, що належить їй, вирішили видаляти публікації, що містять дезінформацію про вакцинах від COVID-19.


IBM попереджає, що хакери збирають дані про шляхи доставки COVID-вакцини
Американська корпорація IBM – один із найбільших світових виробників усіх видів комп’ютерів і програмного забезпечення – виявила ознаки того, що кіберзлочинці збирають інформацію щодо ланцюжка поставок вакцин проти COVID-19.


Україна піднялася на чотири позиції та зайняла 25 місце у Національному індексі кібербезпеки (National Cybersecurity Index 2020).


Учасники Асамблеї донорів Рахунку ядерної безпеки підтримують продовження міжнародного співробітництва з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.


Апарат Ради національної безпеки і оборони України разом з уповноваженою Президента України з питань волонтерської діяльності Наталією Пушкарьовою розпочинають спільну координацію діяльності з Товариством Червоного Хреста України.


Верховний суд Нідерландів відхилив клопотання РФ про призупинення виконання постанов у справі компанії ЮКОС.
????
Обидві палати американського Конгресу погодили і внесли в оборонний бюджет санкції проти “Північного потоку 2”

Проект оборонного бюджету США 2021 передбачає $250 мільйонів допомоги Україні, посилює санкції проти «Північного потоку 2»


Палата представників Конгресу США підтримала резолюцію, прийняту в американському Сенаті, де йдеться про загрозу для національної безепки та інтересів США, яку становить діяльність наближеного до російського президента олігарха Євгена Пригожина.
В резолюції законодавці закликали уряд США серйозно розглянути можливість запровадження додаткових санкцій проти проти Пригожина, який перебуває під санкціями США з 2016 року, а також ретельно координувати політику санкцій з міжнародними партнерами.
В резолюції американські законодавці наголосили, що Пригожин вважається фінансистом компанії бойовиків «Група Вагнера», що перебуває під санкціями, та Агентства досліджень Інтернету, так званої «фабрики тролів», яка також перебуває під американськими санкціями за спроби втручання до виборів 2016 року у США.
Законодавці відзначили, що «Група Вагнера» була долучена до «захоплення російським військом та незаконної анексії Криму в лютому-березні 2014 року а також в наступних інтервенціях у східні донецький та луганський регіони України».
Резолюція також перераховує інші дії в яких звинувачують Пригожина та його компанії, зокрема в Лівії, Сирії та різних країнах Африки.


Байден проситиме американців носити маски перші 100 днів його президентства
Обраний президент США Джо Байден має намір попросити американців носити маски протягом перших 100 днів його перебування на посаді, щоб обмежити поширення коронавірусу.


Байден підтримав надання 908 мільярдів допомоги для економіки США
Новообраний президент США Джо Байден підтримав пропозицію групи біпартійних урядовців щодо надання допомоги у 908 мільярдів доларів для економіки


Новообраний президент США Джо Байден розповів про свою політику щодо Росії на посту глави держави.

Про це повідомляє CNN.

За словами Байдена, він буде дотримуватися «багатостороннього підходу» щодо Росії, Китаю та Ірану. Політик зазначив, що США повинні бути частиною великої групи держав, щоб мати справу з даними країнами. Він підкреслив, що хоче відновити тісні союзницькі відносини США як в Європі, так і в регіоні Індійського і Тихого океану. При цьому демократ додав, що його чекають важкі переговори з Європейським союзом, і він знає про це.


Пентагон до 2026 року розгорне ще 20 ракет-перехоплювачів національної системи ПРО
????
Лукашенка не можна вважати президентом Білорусі – Канада
Олександра Лукашенка не можна вважати президентом Білорусі, оскільки йому не вистачає для цього легітимності.


В Канаді відбудуться онлайн-читання з українським американським письменником Володимиром Дібровою
Канадсько-українська мистецька фундація (КУМФ) запрошує 6 грудня на онлайн-читання за участі українського американського письменника, перекладача, літературного критика Володимира Діброви.
????
????
У Представництві ЄС підтвердили рішення відкласти засідання Ради асоціації з Україною
Євросоюз справді відклав проведення Ради асоціації Україна-ЄС, повідомили в Представництві ЄС в Україні.
“Справді, Раду асоціації було відкладено доти, доки умови дадуть змогу провести її особисто. Тим часом ми продовжуємо наші тісні контакти з українськими колегами”, – сказали агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі Представництва ЄС в Україні у п’ятницю.
Як повідомлялося, Раду асоціації планувалося провести 8 грудня у форматі відеоконференції через пандемію коронавірусу.


СТАРТУЄ НОВИЙ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПРОЄКТ!???
Центр розвитку “ЧАС ЗМІН” буде сприяти новоствореним громадам в залученні грантових коштів!
Як?
Ми створюватимемо Офіси розвитку об’єднаних територіальних громад “під ключ”.
Деталі ТУТ ???
http://gromada.chaszmin.com.ua/


Врегулювання в Україні має відбуватися з повагою до її суверенітету – Італія в ОБСЄ


Врегулювання конфлікту між РФ та Україною має бути пріоритетом ОБСЄ – Латвія
Стійке та мирне врегулювання конфлікту між Росією та Україною має залишатися пріоритетним завданням ОБСЄ.


Кіпр в ОБСЄ запевнив у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України
Кіпр підтверджує свою підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України та підтримує мирне врегулювання у Нормандському та Мінському форматах.


На Донеччині відкрився перший в області Українсько-польський центр освіти і науки
На Донеччині у Донбаському державному педагогічному університеті відкрився перший на території області Українсько-польський міжнародний центр освіти і науки.


Данія виступає за цілісність України і закликає РФ припинити окупацію Криму
Данія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і закликає Росію припинити окупацію Криму.


ЄС закликав Росію скасувати рішення про видворення американської правозахисниці
Ванесса Коган є директором нідерландського фонду Stichting Justice Initiative, а також керує її російськими проєктами “Правова ініціатива” і “Астрея”, що представляють інтереси росіян в ЄСПЛ.


Міністерство розвитку громад та територій розглядає можливість створення спільно з Австрією регіонального освітнього аграрного комплексу в Україні.


Водоочистка у Маріуполі: фахівці з Франції визначають місце побудови заводу
У Маріуполі фахівці з Франції проводять дослідження джерел води для визначення місця розташування майбутнього водоочисного заводу.
???
У США представили найбільший у світі дрон
Американська компанія Aevum представила гігантський дрон Ravn X, який під час польоту зможе запускати супутники на орбіту.


ОБСЄ планує поширити на Схід України ініціативу щодо контролю за контрабандою стрілецької зброї.


Молдова закликає Росію розпочати конструктивний діалог щодо виведення військ, озброєння та боєприпасів з території Придністровського регіону РМ.


Глава МЗС Литви закликав союзників по НАТО «послідовно підтримувати Україну і Грузію»
Тимчасово виконуючий обов’язки міністра закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус на онлайн-нараді в середу запропонував союзникам по НАТО тісніше співпрацювати з Україною і Грузією.


Оборонний бюджет США зупиняє виведення військ Трампом з Німеччини
Закон, який все ще повинен бути прийнятий Конгресом, буде забороняти виведення американських військовослужбовців з Німеччини на період до 120 днів після того, як міністр оборони представить Конгресу аналіз наслідків виведення.
???
«Львівводоканал» і консорціумом RIKO-CAMBI підписали контракт щодо проєкту виробництва біогазу із комунальних стічних вод на суму 31,5 млн євро. Половину з цих грошей фінансує ЄБРР.


Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас розчарований відсутністю фінансування Фонду енергоефективності України у поточному році і проєкті Держбюджету на 2021 рік.


Борг “Укрзалізниці” перед ЄБРР пропонують конвертувати в акції
Колишній заступник міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Віктор Довгань пропонує віддати 10% акцій АТ “Укрзалізниця” Європейському банку реконструкції та розвитку, звільнивши компанію від обслуговування фінансових боргів
???⚙️
Рада відновила покарання за недостовірне декларування
Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому законопроєкт, яким поновила відповідальність за недостовірне декларування.


В Україні бракує розуміння необхідності збереження якості ґрунтів – Мінекономіки
В Україні понад 80% сільськогосподарських угідь вже більше 20 років перебувають у приватній власності, але і досі немає сформованого відчуття власності та усвідомлення необхідності турботи про якість ґрунтів.


!!!Харківський окружний адміністративний суд поновив на посаді в органах внутрішніх справ екскомандира харківської роти “Беркута” Віктора Шаповалова.


Уряд запускає програму кардинального оновлення парку вантажних вагонів
Кабінет Міністрів запускає програму кардинального оновлення у найближчі 10 років парку вантажних вагонів для Укрзалізниці, понад 90% яких вичерпали заводський термін експлуатації.


Цьогоріч в Україні зріс рівень прозорості енергетики – експерти
Українська енергетика, відповідно до Індексу прозорості, покращила свою прозорість до рівня середньої, причому процес збільшення відкритості галузі відбувався прискореними темпами.


Розроблена Міністерством цифрової трансформації Концепція розвитку штучного інтелекту охоплює 8 різних сфер державної діяльності та індустрій.


!!!Облгази оскаржують у суді спрощену процедуру зміни газопостачальника споживачем


РФ на Донбасі збільшила кількість снайперів для диверсій у «сірій зоні» – розвідка
Російські окупаційні війська активізували заходи оперативної та бойової підготовки на окупованих частинах Донецької та Луганської областей.


Росія нарощує військову присутність на кордонах України і в окупованому Криму – адмірал ВМС
Росія нарощує військову присутність не тільки на кордонах з Чорноморським та Азовським регіонами України, а й в окупованому Криму.


Український національний музей у Чикаго запрошує на віртуальну документальну фотовиставку та відеопрезентацію «Незалежні» українського фотожурналіста Анатолія Степанова.


Китай вперше в історії зміг вдало запустити власний термоядерний реактор HL-2M Tokamak – для дослідження ядерного синтезу.

Файного дня всім ??✅

Залишити відповідь