Тетяна Геращенко

9 березня 2021 року

Щасливого ранку, друзі.
Дякую Захисникам України за новий день для добрих справ.
Вівторок. Що важливого?
????
Іноземні дипломати привітали українок із 8 Березня
Дипломатичні представники країн Євросоюзу та міжнародні організації привітали українських жінок з Міжнародним жіночим днем.


МЗС запустило у Фейсбуці ролики про українських дипломаток
МЗС України запустило проєкт про жінок у дипломатії #ДипломаткиБезКраваток.


Марш жінок у Києві вимагав ратифікувати Стамбульську конвенцію
У центрі Києва пройшов Марш жінок “У пандемії – жіноче обличчя”.


У Білорусі 38 жінок визнані політв’язнями – правозахисники
У Білорусі 38 жінок визнані політичними в’язнями.


Влада Білорусі цілеспрямовано переслідує жіночі організації – Amnesty International
????
Байден підписав указ, який спрощує процедуру участі у виборах


Байден привітав візит Папи Римського до Іраку


Білий дім – адміністрація зосереджена на розширенні доступу до вакцини проти COVID-19


Верховний суд США відхилив останню апеляцію Трампа щодо виборів
Суд без коментарів відхилив апеляцію Трампа щодо тисячі голосів, поданих у Вісконсині. Тут він програв демократу Джо Байдену більш ніж 20 000 голосів. Байден став президентом 20 січня.

Це була остання з трьох петицій, поданих до Верховного суду ближче до кінця президентства Трампа, яку відхилили судді. 22 лютого суд відхилив дві інші апеляції Трампа – другу апеляцію у Вісконсині і одну, що стосується голосування в Пенсільванії, іншому найважливішому штаті, який Трамп програв. Суди нижчої інстанції раніше виносили рішення проти Трампа у цих трьох справах.

У понеділок суд також відхилив іншу справу, пов’язану з виборами, подану союзником Трампа Ліном Вудом, який просив суддів заблокувати другий тур виборів в Сенат 5 січня в Джорджії. Суд відхилив прохання, і демократи виграли обидві гонки, що дало їм контроль над Сенатом.


Експерти радять посилити охорону Капітолія: що саме пропонується
Група аналітиків, яким доручили оцінити прогалини у захисті Капітолія під час нападу прибічників Трампа 6 січня, оприлюднила рекомендації щодо посилення охорони Конгресу США.


Білий дім готовий усіма засобами протистояти фейкам РФ про вакцини
США відстежують кампанію Росії щодо дискредитації американських COVID-вакцин та готові протидіяти їй усіма наявними засобами.


Держдеп США назвав російські ЗМІ, як поширюють фейки про COVID-вакцини
Глобальний центр взаємодії Державного департаменту США (GEC), що бореться з іноземною пропагандою, визначив чотири російські видання, що поширюють фейки про вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech і Moderna.


Білий дім говорить про “активну загрозу” з боку хакерів та закликає компанії вжити заходів
Білий дім у неділю закликав операторів комп’ютерних мереж вжити подальших кроків, щоб визначити, чи є їх системи мішенями кібер-атак у зв’язку зі зломом програми електронної пошти Microsoft Corp Outlook, заявивши, що попри нещодавні виправлення програми серйозні уразливості все ще залишаються.

“Це активна загроза, яка все ще триває, і ми закликаємо мережевих операторів поставитися до неї дуже серйозно”, – заявив представник Білого дому, додавши, що американські експерти з безпеки працюють над тим, щоб вирішити, які подальші кроки слід зробити після останніх порушень.

CNN в неділю повідомив, що адміністрація Байдена формує робочу групу для вирішення проблеми хакерської діяльності. У своїй заяві представник Білого дому заявив, що адміністрація робить “повномасштабну урядову відповідь”.

Хоча минулого тижня Microsoft випустила виправлення (патч), щоб усунути недоліки у своєму програмному забезпеченні, вагомі уразливості все ще залишаються.

“Ми наполегливо наголошуємо – виправлення та пом’якшення наслідків не є вирішенням, якщо сервери вже скомпрометовані, і важливо, щоб будь-яка організація з уразливим сервером вжила заходів для визначення, чи вони вже стали мішенями нападу”, – заявив представник Білого дому.

Як уже повідомляло агентство Reuters, понад 20 000 американських організацій стали жертвами хакерської атаки, у якій Microsoft звинуватила Китай. Пекін заперечує будь-яку роль у цьому нападі.

Представник Microsoft у неділю заявив, що співпрацює з урядом та іншими, щоб допомогти клієнтам. Компанія закликала клієнтів, які зазнали нападу, застосовувати оновлення програмного забезпечення якомога швидше.

Ні Microsoft, ні Білий дім не вказали масштаб хакерської атаки. Спочатку Microsoft заявила, що він був обмеженим, проте Білий дім минулого тижня висловив занепокоєння щодо можливості “великої кількості жертв”.


Росія хоче підірвати довіру до західних вакцин від COVID-19 – Wall Street Journal
Російські спецслужби розгорнули кампанію із підривання довіри до вакцин Pfizer та інших препаратів західного виробництва від COVID-19, використовуючи публікації в інтернеті, в яких ставиться під сумнів безпека препаратів, що була неодноразово доведена міжнародними дослідженнями.

Про це повідомила в неділю газета Wall Street Journal із посиланням на американських офіційних осіб.

Неназваний представник Центру глобальної взаємодії Держдепартаменту, який відстежує іноземні дезинформаційні кампанії, вказав на чотири публікації, які, за його словами, служили прикриттям для російської розвідки.

У публікаціях роздмухувалась тема побічних ефектів вакцин, ставилася під сумнів їхня ефективність, заявлялося, що влада США прискорила процес схвалення вакцини Pfizer, а також робила інші помилкові або оманливі кроки.

Хоча аудиторія цих сайтів невелика, американські офіційні особи заявили, що зазначені сайти дають неправдиву інтерпретацію подій, що можуть підхопити російські та міжнародні медіа.

“Ми можемо сказати, що ці канали безпосередньо пов’язані з російською розвідкою”, – заявив представник центру. – “Вони всі належать іноземцям і базуються за межами США. Вони сильно різняться за охопленням, тоном, аудиторією, але всі є частиною російської пропагандистської та дезінформаційної екосистеми”.

Крім того, російські державні ЗМІ і російські урядові акаунти у Twitter намагалися викликати стурбованість вартістю і безпекою вакцини Pfizer. Неурядові експерти побачили в цьому спробу підняти продажі конкуруючої російської вакцини “Супутник-V”.


Мендель вважає санкції США проти Коломойського лише «початком»
Прессекретар Президента Володимира Зеленського Юлія Мендель вважає, що санкції, які США запровадили проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського, – це лише початок.


У США тестують нові ліки від COVID-19, результат назвали «багатообіцяючим»
Американська компанія Merck, яка розробляє медикаменти, опублікувала попередні результати експериментального противірусного лікування препаратом Молнупіравір.


Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США (NASA) запланувало висадити першу жінку на Місяць в найближчі десять років.

Як повідомляє CBSNews, на поверхні Місяця побувало вже дванадцять американських чоловіків. Останній астронавт «Аполлона» залишив там свій слід в грудні 1972 року.

Тепер, через півстоліття, NASA планує відправити людей назад на Місяць. Нова програма називається «Артеміда» в честь міфічної сестри-близнючки Аполлона, її мета полягає в тому, щоб наступний слід на Місяці залишила жінка. Членами програми «Артеміда», в рамках якої планується місія, стануть дев’ять чоловіків і дев’ять жінок. Астронавтку для виконання місії ще не обрали.
????
Канада вирішила вкласти мільярди доларів в електрифікацію громадського транспорту

Громадський транспорт не надто навантажений під час карантинних заходів проти пандемії, але Канада хоче, щоб він став екологічно чистим, коли криза закінчиться. Канадський уряд планує інвестувати 2,75 млрд канадських доларів (близько $ 2,17 млрд) в електрифікацію громадського транспорту по всій країні протягом п’яти років.

За словами чиновників, мова йде про покупку більшої кількості автобусів з нульовим рівнем викидів на додаток до інших ініціатив. Ці зусилля є частиною більш великого пакета модернізації громадського транспорту вартістю 14,9 млрд канадських доларів ($ 11,77 млрд).

В рамках існуючих програм вже закуплено 300 екологічно чистих автобусів, але нова ініціатива допоможе уряду досягти мети щодо закупівлі та розгортання ще 5000 автобусів протягом найближчих 5 років. Уряд сподівається, що цей крок також створить робочі місця для канадських виробників автобусів на кшталт Nova Bus, GreenPower і New Flyer.
????
Англія відновила роботу шкіл в рамках поетапного скасування карантину
Прем’єр-міністр Борис Джонсон назвав повернення важливим першим кроком до “почуття нормальності”.


У Британії першу дозу вакцини отримали понад 22 млн осіб
Британія також повідомила про 5177 нових випадків COVID-19 у неділю, що менше ніж 6040 днем ​​раніше.
????
COVID-19 не повинен зашкодити прогресу у гендерній рівності – комісар РЄ
Країни-члени Ради Європи повинні забезпечити рівність прав жінок в умовах пандемії COVID-19.


У найщасливішій країні світу виявилося найбільше жінок-інвесторів
Все це завдяки політиці влади, спрямованій на те, щоб зробити Фінляндію найбільш фінансово грамотною країною


Швеція знову стала найсприятливішою для кар’єри жінок країною – The Economist


Європейський регулятор лікарських засобів застерігає держави-члени ЄС від дострокового схвалення російської вакцини


IBM може розробити COVID-паспорт для Німеччини

Американська корпорація IBM може розробити цифровий паспорт вакцинації проти коронавірусу для Німеччини.


Штати і ЄС призупинили тарифні обмеження у справі Airbus/Boeing
Євросоюз і США погодилися призупинити на 4 місяці застосування взаємних тарифних обмежень, запроваджених через спір навколо субсидій у виробництві літаків Airbus та Boeing.


Моторошний теракт у Парижі: в Італії затримали причетного до трагедії 2015 року
В італійському місті Барі поліція затримала 36-річного алжирця, якого підозрюють у членстві в терористичному угрупованні “Ісламська держава” та причетності до теракту 2015 року в Парижі.
???
Таран — про жінок в армії: Командир, пілот і танкіст – більше не експеримент, а повсякдення
Майже чверть загальної чисельності Збройних Сил — це жінки, які проходять військову службу на рівних засадах із чоловіками.
???
Ціна на нафту Brent перевищила $70 після ракетних атак на саудівські нафтові об’єкти
Відповідальність на себе взяли хусити та пообіцяли подальші «болючі» атаки


Європейська банківська організація постраждала через хакерську атаку
Орган ЄС заявив, що з його серверів міг бути отриманий доступ до особистих даних і він відключив всю свою поштову систему, поки оцінюється завдана шкода.
???⚙️
Рада продовжила терміни установки лічильників газу


Apple шукає податкового аналітика для київського офісу: працюватиме з ПДВ


В Україні понад 46% ФОПів-жінок: у яких сферах вони працюють
Понад 863 тис. українок працюють як фізичні особи-підприємці.


Гіперінфляція змусила Венесуелу надрукувати болівар номіналом в один мільйон
Нова банкнота в 1 000 000 боліварів коштує всього $0,53
Файного дня всім ??

Залишити відповідь