Тетяна Геращенко

7 квітня 2021 року

Щасливого ранку, друзі.
Дякую Захисникам України за новий день для добрих справ. Ви справжні.
Середа. Що важливого?
????
Група офіцерів Збройних Сил України завершила підготовку на курсі “Військовий спостерігач ООН”. / A group of officers of the Armed Forces of Ukraine has completed training at the United Nations Military Observer course.
Теоретична частина курсу проходила у стінах Навчально-наукового центру підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів Національного університету оборони України імені Івана Чкрняховського, а практична – на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Зміст навчань відповідав стандартизованим модулям підготовки персоналу міжнародних операцій з підтримання миру та безпеки під приводом ООН.


Росія активізувала зв’язки з військовими М’янми і планує збільшити поставки зброї – FT
Росія активізувала зв’язки з військовими, які захопили владу в М’янмі внаслідок перевороту 1 лютого, повідомляє Financial Times.

Минулого тижня військова хунта М’янми святкувала в столиці країни Найп’їдо день збройних сил. Гостями заходу було кілька скромних делегацій від азійських країн і російська делегація на чолі з заступником міністра оборони Олександром Фоміним. У параді взяли участь бойові літаки МіГ-29, вироблені в РФ.
????
Проект “український міст” та роль українок в IT. Відео
Створити міст між Україною та Кремнієвою долиною – для співпраці та розвитку українського ІТ-бізнесу – завдання проекту, який так і називається – “український міст”. Окрім розвитку стартап-екосистеми у державі, в Україні простежується й інший тренд – дедалі більше жінок ідуть працювати в IT.


США підтримують Україну перед обличчям залякувань та агресії з боку Росії – Держдепартамент


U.S. Embassy Kyiv
@USEmbassyKyiv

Для підтримки України у проведенні вакцинації USAID допомагає підготуватися до отримання вакцини Pfizer та інших затверджених вакцин, надаючи пряму підтримку ланцюгів ультрахолодного зберігання і транспортування та підтримуючи зусилля з надання точної інформації про вакцини.


U.S. Embassy Kyiv
@USEmbassyKyiv

США вітають ініціативу України щодо створення Центру протидії дезінформації. Ми, як і раніше, прагнемо співпрацювати з Україною у боротьбі із зловмисним впливом з боку Росії, що несе загрозу обом нашим країнам.


U.S. Embassy Kyiv
@USEmbassyKyiv

“Отже, на найвищому урядовому рівні та в різних установах, ми чітко надіслали цей меседж нашим українським колегам, а також і росіянам. Ми підтримуємо Київ, ми підтримуємо нашого партнера Україну перед лицем цього залякування та агресії”, – речник Держдепартаменту США Нед Прайс


У Нью-Йорку хочуть прийняти найвищі у США податки для мільйонерів
Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо і законодавці штату досягли попередньої угоди про підвищення податків для найбагатших жителів міста Нью-Йорка на суму близько 200 мільярдів доларів.


Штати стежать за військовою активністю Росії в Арктиці – Пентагон
Сполучені Штати ретельно відстежують діяльність Росії щодо нарощування військової інфраструктури в регіоні Арктики.


США не очікують швидкого прогресу під час переговорів щодо ядерної угоди з Іраном


США за 17 років виділили понад $65 млн Україні на розмінування та знищення озброєнь
Кошти пішли також на очистку зон бойових дій в Україні


США інвестують $174 млрд у розвиток свого ринку електромобілів
Зараз частка ринку електромобілів в США становить лише одну третину від китайського ринку електромобілів
????
Майже 12% канадців вже отримали щеплення проти коронавірусу
У Канаді від початку кампанії з вакцинації проти коронавірусу бодай першу дозу вакцини отримали понад 4,5 млн громадян.


СФУЖО оголосила прийом заявок на здобуття стипендії для вивчення української мови
Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) оголосила прийом заявок на здобуття стипендії імені Анни Кісіль для вивчення української мови під час літніх онлайн курсів у Міжнародній школі україністики «Крок до України» при Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою «Львівської політехніки» в липні 2021 року.


Президент Володимир Зеленський поінформував Прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо про загострення ситуації на сході України та загибель за час перемир’я з липня минулого року 28 українських військовослужбовців, із них 24 – цього року.
????
Британія занепокоєна військовою активністю РФ біля кордонів України
Прем’єр Британії Борис Джонсон заявив про занепокоєність нарощуванням російської військової присутності біля українського кордону.
????

Президент Литви уточнив, що вважає «вбивцею» всю систему, побудовану Путіним
Президент Литви Гітанас Науседа прокоментував свої слова про те, що вважає президента РФ Володимира Путіна вбивцею, уточнивши, що “вбивцею” є система у Росії загалом, побудована за роки перебування Путіна на найвищих посадах.
???
Північноатлантичний альянс застерігає Росію від подальшої ескалації ситуації в Україні на тлі переміщення російських військ біля українського кордону та порушень припинення вогню на Донбасі.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це заявив речник НАТО у коментарі німецькому виданню WELT.


Офіційний Вашингтон цього тижня запровадить санкції проти державної оборонної структури Туреччини SSB на підставі Акту протидії противникам Америки шляхом санкцій (CAATSA).
Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, розміщеному у Федеральному реєстрі США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Відповідно до CAATSA, державний секретар визначив, що турецьке Управління оборонної індустрії SSB, відоме раніше як Підсекретаріат оборонної індустрії (SSM), у період після 2 серпня 2017 року здійснило свідому масштабну операцію з організацією, яка входить до складу оборонного/розвідувальних секторів уряду РФ або працює від його імені», – зауважується в документі.


Новітній український розвідувальний корабель проходить державні випробування
Що відомо про РЗК “Сімферополь”


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив занепокоєння військовими діями Росії в Україні та підтвердив тверду підтримку Альянсом суверенітету та територіальної цілісності України.
Як повідомляє Укрінформ, таке повідомлення Єнс Столтенберг оприлюднив на власній сторінці у Твітері.

«Подзвонив Президенту України Зеленському, щоб висловити серйозну занепокоєність щодо військових дій Росії в Україні та навколо неї, а також тривалими порушеннями режиму припинення вогню. НАТО твердо підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Ми залишаємося відданими нашому тісному партнерству», – йдеться у повідомленні.


Штати підтримують приєднання України до НАТО – Білий дім
Офіційний Вашингтон всіляко підтримує євроатлантичні прагнення Києва, проте рішення щодо приєднання України до НАТО ухвалюватиметься безпосередньо Альянсом.


Україна станом на початок року впровадила 292 стандарти і документи НАТО, що становить 19 відсотків і загалом відповідає рівню країн, які нещодавно стали членами Альянсу.


Захід має рішуче відповісти на провокацію Москви — Welt
Стягування Росією військ на кордоні з Україною є безпрецедентною провокацією: Москва випробовує Захід під керівництвом нового американського президента Джо Байдена.


Росія перекидає до кордону з Україною військових з трьох округів – розвідка
Командування ЗС РФ доукомплектовує бойові підрозділи Південного військового округу ЗС РФ за рахунок перекидання військових з Західного, Центрального та Східного військових округів.
???
МВФ поліпшив прогноз для ВВП України
Міжнародний валютний фонд очікує, що рівень реального ВВП України цього року досягне 4,0%, що є вищим на 1,0% в порівнянні з попереднім прогнозом МВФ, оприлюдненим минулого жовтня.


Світова економіка зростатиме швидше, ніж прогнозувалося – МВФ
Міжнародний валютний фонд очікує, що світова економіка зростатиме швидше, ніж прогнозувалося ще три місяці тому, й досягне показника 6% нинішнього року, а також 4,4% наступного.


Укрексімбанк інвестує в єврооблігації України за дорученням клієнтів – фізосіб
Укрексімбанк у межах комплексного брокерського обслуговування розпочав придбання державних єврооблігацій за дорученням клієнтів – фізичних осіб.


(((…
Кумівство. Данилюк заявив, що на пост глави Нацдепозитарію хочуть призначити «потрібну» людину
Голова наглядової ради Національного депозитарію України Олександр Данилюк заявив, що на пост глави НДУ хочуть призначити потрібну людину.

Колишній міністр фінансів і екссекретар РНБО України Олександр Данилюк заявив, що оновлений склад Національної комісії з цінних паперів на фондовому ринку ініціював заміну Наглядової ради Національного депозитарію, який очолює сам Данилюк.


АТБ випускає власну банківську картку АТБ-Pay


МВФ надасть допомогу бідним країнам для боротьби з COVID-19
Міжнародний валютний фонд виділить кошти з Трастового фонду для обмеження і подолання наслідків катастроф (ККРТ), а також спише частину боргів 28 країнам з низьким рівнем достатку.


Міністерство фінансів спільно зі Світовим банком обговорили плани співпраці на найближче майбутнє – підготовку до запуску п’яти нових спільних проєктів.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінасів за підсумками відеоконференції міністра фінансів Сергія Марченка з віцепрезидентом Світового банку у справах Європи та Центральної Азії Анною Б’єрде в межах Щорічних весняних зборів МВФ та Світового банку.

Міністр фінансів разом з віце-президентом Світового банку обговорили плани співпраці на найближче майбутнє – підготовку до запуску п’яти нових спільних проєктів. На розгляд Ради директорів Світового банку найближчим часом заплановано винести фінансування проєктів «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні», «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів», «Київська міська мобільність», «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в «Укргідроенерго» та додаткове фінансування проєкту «Доступ до довготермінового фінансування» для Укрексімбанку.

«Я дуже вдячний Світовому банку за зусилля задля втілення багатьох важливих проєктів та допомогу у боротьбі з коронавірусною кризою в минулому році», – зазначив Марченко.

На сьогоднішній день вибірка коштів у межах портфеля Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР), порівняно з іншими міжнародними фінансовими організаціями, є найбільшою – станом на 1 січня.2021 р. становила $693,55 млн. і це у 2,3 раза більше, ніж рік тому.

Крім того, Марченко обговорив з Анною Б’єрде можливості збільшення підтримки України на боротьбу з COVID-19 та нові інвестиційні проєкти розвитку транспортної інфраструктури в Україні.

«У цьому році закінчується реалізація двох наших спільних проєктів будівництва доріг. Саме тому ми хотіли б продовжити успішну роботу в цьому напрямку та поговорити про підготовку нового проєкту для Укравтодору», – додав Марченко.

Обидві сторони висловилися щодо прогресу України в питанні земельної реформи та озвучили сподівання щодо якнайшвидшого продовження роботи з МВФ.


Міністерство фінансів 6 квітня 2021 року на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до бюджету 1,088 млрд грн.
???⚙️
Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу.


До 35-х роковин. В Україні презентували мобільний застосунок про Чорнобиль з доповненою реальністю


Кампанія #KyivNotKiev триває й досі – МЗС


“Дія City” забезпечить найкращі умови для розвитку продуктових IT-компаній – Федоров
Спеціальний правовий режим “Дія City” відкриє нові можливості для розвитку продуктових компаній і стартапів в Україні.


Мінінфраструктури презентувало е-квиток для всіх видів муніципального транспорту


Центр протидії дезінформації уже розпочав роботу, він розташований наразі у будівлі Офісу Президента й має стати ефективною зброєю для захисту незалежності й безпеки України.


Посли країн “Великої сімки”, Європейського Союзу й представники НАТО підтримують створення Центру протидії дезінформації та вже почали взаємодіяти з ним.


(((…
Оточення Коломойського “заробило” на Центренерго 370 мільйонів – ЗМІ
ТОВ “Укрвуглезбагачення груп”, кероване афілійованими з Ігорем Коломойським особами, завдяки перепродажу вугілля для Центренерго “заробила” 120 мільйонів гривень, а ще 250 мільйонів заборгувала шахтам.
Про це йдеться у розслідування bihus.info.


На трьох АЕС налагодили виробництво медичного кисню для лікарень
Енергоатом готовий щодоби безкоштовно постачати 5 тисяч літрів медичного кисню до лікарень Запорізької, Рівненської та Хмельницької областей.


Три замахи на Стерненка об’єднали в одну справу й передали для розслідування у СБУ
Три кримінальні провадження стосовно замахів на Стерненка об’єднані в одне й передані для розслідування у СБУ.


)))
НАБУ викрило на хабарі у $100 тисяч родича глави Окружного адмінсуду Вовка
НАБУ і САП викрили «на гарячому» двох адвокатів, які обіцяли за $100 тисяч та через голову Окружного адмінсуду Києва вирішити питання з одним із суддів ОАСК про позитивне рішення у справі за позовом суб’єкта господарювання.


В Японії готують концерт пам’яті Василя Сліпака
Японський симфонічний оркестр Beethoven Sinfonietta проведе 27 червня в Японії концерт пам’яті українського оперного співака Василя Сліпака.


В Україні створять меморіал для воїнів, котрі загинули в російсько-українській війні – Дробович
В Україні створять військово-меморіальне кладовище для захисників, полеглих в російсько-українській війні.


Меморіалізація Бабиного Яру завдання не приватних донорів, а держави – Дробович
В Українському інституті національної пам’яті вважають, що створення меморіалу Бабиного Яру – це завдання Української держави.
Файного дня всім ??

Залишити відповідь