Основные новости

Порошенко провів телефонну бесіду з Держсекретарем США

Співрозмовники скоординували подальші кроки для розгортання міжнародної місії ООН на непідконтрольних територіях

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Рексом Тіллерсон. Сторони висловили задоволення ходом виконання домовленостей, досягнутих між Президентами України і США під час їх зустрічі в Нью-Йорку.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Петро Порошенко подякував за підтримку України під час триваючої російської агресії.

Співрозмовники скоординували подальші кроки для розгортання міжнародної місії ООН на окупованій частині Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

Глава держави наголосив на важливості санкцій проти Росії і лідерські підходи США в цьому, зазначивши, що тільки таким чином можна змусити агресора повернутися в русло міжнародного права, поваги суверенітету і територіальної цілісності держав.

Петро Порошенко і Рекс Тіллерсон приділили особливу увагу питанню звільнення заручників, які незаконно утримуються на окупованій території і в російських в’язницях.

Співрозмовники також відзначили важливість посилення стратегічного партнерства між Україною і США.

Окремо в ході переговорів обговорювалося питання прогресу України на шляху реформ. Зокрема, було наголошено на важливості медичної, освітньої, пенсійної реформ та антикорупційної.

Рекс Тіллерсон поінформував Главу держави про призначення Ваги Мітчелла помічником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії і про його плани в листопаді відвідати Україну для зустрічей з українською владою.

Залишити відповідь