Основные новости

В НАТО заявили, що Росія зриває Паризькі домовленості

656279_w_300

Головнокомандувач об’єднаними збройними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав заявив, що Росія продовжує поставляти на Донбас зброю і персонал.

Про це він сказав у п’ятницю, 30 жовтня, під час прес-конференції в Пентагоні, передає “Радіо Свобода”.

“Ми не бачимо відводу Росією військ з України. Командування і управління, повітряна оборона, артилерійська підтримка, персонал, поставки – все це досі йде на Донбас з Росії”, – зазначив він.

“Я стурбований, що зараз увага до подій в Україні дещо зменшилася через те, що відбувається в Сирії. Це техніка, яка вже була використана кілька разів. Вторгнення до Криму … увага до цього падає через вторгнення на Донбас. Тепер увага і до цього падає через те, що відбувається в Сирії. Ми повинні зосередитися на тому, що це сплановано Росією і ми повинні думати цілісно про відповідь Москві”, – зазначив Філіп Брідлав.

Нагадаємо, 2 жовтня в Парижі відбулася зустріч “нормандської четвірки”, в якій брали участь глави України, ФРН, Франції та Росії. Сторони домовилися про проведення виборів в деяких районах Донецької та Луганської областей за українським законодавством під наглядом ОБСЄ. Також “нормандська четвірка” підтримала відновлення контролю України над кордоном.

Після зустрічі була також досягнута чергова домовленість про відвід від лінії зіткнення озброєння калібром менше 100 мм.

Залишити відповідь