Украина Реформы

На зустрічі в Kyiv-Mohyla Business School [kmbs] говорили про глибинні трансформації – як це бути білою вороною та нищити стереотипи галузей

Офіс реформ Кабінету Міністрів України з Anton Yashchenko.

#РеформаДержавногоУправління

На зустрічі в Kyiv-Mohyla Business School [kmbs] говорили про глибинні трансформації – як це бути білою вороною та нищити стереотипи галузей. Представники бізнесу ділились власними кейсами, успішними нововведеннями та важливими уроками. Виконавчий директор Офіс реформ Кабінету Міністрів України Anton Yashchenko розповів про одну з найважливіших для України трансформацій – Реформа державного управління.

Державне управління має бути ефективним – орієнтуватися на потреби громадян та бізнесу, забезпечувати сталий економічний розвиток держави, відповідати на внутрішні та зовнішні виклики, надавати якісні послуги. Для цього потрібно оновлювати структури, процедури та залучати нових людей.

У 10 пілотних міністерствах, Секретаріаті Кабміну та двох агентствах уже сформовано нові директорати – формування політик та стратегічного планування. Почали працювати перші 420 нових державних службовців, які проходили оновлену конкурсну процедуру з більш високими вимогами до компетентностей. Оновлюються процедури підготовки урядових рішень, впроваджуються – прогнозування впливів, аналіз політики, проектний менеджмент, RBM (result-based management).

Попереду багато роботи та викликів, серед яких – завершення реорганізації міністерств, формування нової культури державної служби та впровадження сучасних HR інструментів, розвиток доступних та зручних послуг для громадян.

#PAR #PublicAdministrationReform #ОфісРеформКМУ #RDO

Залишити відповідь