Основные новости

БАЙДЕН: “ПІВНІЧНИЙ ПОТІК-2” НЕВИГІДНИЙ ЄВРОПІ

Проект кількох європейських компаній та російського “Газпрому” з розбудови газопроводу дном Балтійського моря – “погана угода” для Європи
380x214

Побудова додаткових ниток газопроводу дном Балтійського моря для збільшення обсягів постачання російського газу до країн-членів ЄС у рамках проекту “Північний потік-2” невигідна Європі. Про це у четвер, 25 серпня, заявив віце-президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден, виступаючи в столиці Швеції Стокгольмі, де він перебуває з візитом, повідомляє видання Deutsche Welle. Проект газогону “Північний потік-2” він назвав “поганою угодою” для Європи.

Йдеться, що в березні цього року лідери Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Чехії та Естонії направили голові Європейської Комісії Жану-Клоду Юнкеру листа, в якому висловилися проти будівництва нового газогону з Росії. Якщо проект буде реалізований, це потягне за собою “потенційно дестабілізуючі геополітичні наслідки”, вказувалося в документі. Європейські лідери тоді нагадали, що через події в Україні поставки російського газу в Європу мають яскраво виражений політичний підтекст.

Залишити відповідь