Основные новости

Крок за кроком ми виборюємо важливі перемоги, Наталія Енн Яресько

12552931_942493189153283_408165230153988153_n

Вже два роки поспіль Україна знаходиться в постійному динамічному русі на шляху до економічного зростання та фінансової стійкості. Сьогодні, підчас сніданку з українськими та світовими державними та бізнес-лідерами, організованогo Фондом Віктора Пінчука, говорили про те, як крок за кроком ми виборюємо важливі перемоги, такі як перше за роки незалежності зниження податкового навантаження на зарплату за рахунок зниження вдвічі ставки ЄСВ, при збереженні збалансованого держбюджету і виконанні умови МВФ щодо рівня дефіциту не більше 3,7%.

Значні зусилля ми спрямовуємо на видалення «ракової пухлини» нашої економіки – на боротьбу з корупцією. Перш за все, Україна ухвалила ряд змін, який закриває можливості індивідуальним бізнес-інтересам створювати власні надприбутки за рахунок країни. Всі рівні економіки стають прозорішими з електронною системою адміністрування ПДВ, он-лайн системою здійснення держзакупівель Система електронних державних закупівель ProZorro, електронним ресурсом контролю за використанням публічних коштів Є-data. Такі заходи зменшують простір для зловживань. Крім того посилюється інституційна структура боротьби з корупцією – створено нову поліцію, Антикорупційну прокуратуру та Антикорупційне бюро. Створення цих органів вимагало часу, але зараз вони вже працюють, вже мають персонал, що отримує ринкові зарплати, і вже мають реальні результати роботи.

Так, ми хочемо, аби зміни відбувалися ще швидше, і ми робимо все, аби пришвидшити позитивну перебудову нашої країни. Водночас, критично важливим для рішучого удару по корупції в Україні має стати реформа її судової системи.

Залишити відповідь