Основные новости

На східних кордонах НАТО через дії Кремля розгорнуть 40-тисячну армію

Час реагування цих сил на загрози має вкладатися у два дні.
1448391578-5635

Військові дії Росії на території України спонукали НАТО розширити присутність на східних кордонах Альянсу. Про це заявив Генеральний секретар альянсу Йенс Столтенберг,

“Багато років ми бачили, як Росія інвестує у свої збройні сили та активно їх тренує. Але це вже не просто тренування, вона застосовує їх проти інших держав, змінюючи кордони в Європі, як це сталося з Грузією, а потім з Україною”, – наголосив він.

Він підкреслив, що на східних кордонах буде розгорнуте угруповання швидкого реагування кількістю 40 тисяч військових, час реагування цих сил на загрози Альянсу має вкладатися у два дні.

Окрім того, він нагадав про порушення повітряного простору Туреччини та країн Балтії, які входять до НАТО, російськими літаками.

“Ми маємо відповідати новітнім викликам, тому НАТО посилює присутність у Туреччині та Литві, в тому числі на воді та у повітрі за рахунок Збройних сил США”, – пояснив Столтенберг.

Додамо, раніше в НАТО дії Альянсу назвали “пропорційними та з метою оборони”. Та заявили, що тримають відкритими канали для діалогу з РФ.

Залишити відповідь