Основные новости

Сенатори США закликали Трампа зайняти жорстку позицію щодо РФ через її дії в Україні

1479310672-9301

Серед іншого, сенатори виступили за постачання Києву летальної зброї для стримування майбутньої військової агресії і закликали США підтримати ключові структурні реформи у країні.

Група сенаторів із 12 республіканців і 15 демократів направила майбутньому президентові США Дональду Трампу листа із закликом зайняти жорстку позицію щодо Росії у зв’язку із “військовим захопленням території” України. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті сенатора від штату Іллінойс, демократа Річарда Дурбіна в четвер, 8 грудня.

Ініціаторами звернення до Трампа виступили сам Дурбін і сенатор-республіканець від штату Огайо Роб Портман. Обидва політики є засновниками сенаторських зборів з українського питання.

“У світлі тривалої агресії Росії, яка відмовляється поважати територіальну цілісність України та її суверенне право обирати власну долю, ми повторюємо свій заклик: Сполучені Штати повинні посилити політичну, економічну і військову підтримку України”, – сказано в підписаному сенаторами зверненні.

Серед іншого, сенатори виступили за постачання Києву летальної зброї для стримування майбутньої військової агресії і закликали США підтримати ключові структурні реформи у країні.

Сенатори наголосили, що анексія Криму Росією ніколи не повинна бути визнана. Вони також закликали не знімати санкцій з РФ за “її поведінку в Східній Україні” до повного виконання ключових положень мінських домовленостей.

Звернення підписала більшість сенаторів від Республіканської та Демократичної партій, які входять до комітету із закордонних справ Сенату.

Як повідомлялося, сенат США вслід за Палатою представників переважною більшістю голосів схвалив виділення Україні $350 млн на військову допомогу.

Залишити відповідь