Основные новости

В Японії стартував саміт країн G7

411271

Саміт порушить питання ядерної зброї, заходів щодо боротьби з тероризмом, морської безпеки і обговорить питання, пов’язані з Північною Кореєю, Україною та Близьким Сходом.

Міністри закордонних справ країн G7 в неділю, 10 квітня, зібралися на саміті в японській Хіросімі для обговорення важливих питань міжнародної політики та безпеки, у тому числі ситуації в Україні.

«Японія розпочала саміт міністрів закордонних справ Групи семи (G7) країн з розвиненою економікою із закликом покласти край ядерній зброї», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що саміт, на якому головує очільник закордонного відомства Японії Фуміо Кішіда, порушить питання ядерної зброї, заходів щодо боротьби з тероризмом, морської безпеки і обговорить питання, пов’язані з Північною Кореєю, Україною та Близьким Сходом.

У рамках саміту та напередодні першого в історії візиту в наступному місяці в Хіросіму американського президента Барака Обами держсекретар США Джон Керрі та його колеги з Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії та Японії у понеділок, 11 квітня, відвідають музей атомної бомби в Хіросімі і покладуть квіти до монумента жертвам ядерних бомбардувань.

Нагадаємо, у грудні Україну вперше запросили на зустріч країн G7, що відбулася в Берліні з нагоди передачі прав головування в організації від Німеччини до Японії.

Залишити відповідь