Основные новости

Яценюк доручив підготувати проект угоди про створення міжнародної антикорупційної місії

yacenyuk_kanyuka

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив правоохоронним та контролюючим органам України до кінця поточного тижня підготувати проект угоди про створення міжнародної антикорупційної місії в Україні на постійній основі.

“Щоб ми в найкоротші терміни – я прошу до кінця поточного тижня – щоб у нас був проект міжвідомчої угоди про створення міжнародної антикорупційної місії в Україні на постійній основі”, – заявив Яценюк на засіданні уряду в середу в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Голова уряду доручив міністру юстиції України спільно з Генеральною прокуратурою України, СБУ, МВС, Державної фіскальною службою, Державною фінансовою інспекцією та іншими контролюючими та правоохоронними органами негайно провести засідання для підготовки такої угоди до підписання із західними партнерами. “Насамперед, йдеться про міжгалузеву угоду з Федеральним бюро розслідувань, Національним агентством про боротьбу зі злочинами Великобританії та іншими правоохоронними органами західних країн”, – сказав Яценюк.

Прем’єр пояснив, що угода передбачатиме допомогу українським правоохоронним органам у боротьбі з корупцією всередині країни і можливість відкриття кримінальних проваджень за межами України, якщо кримінальні злочини, скоєні в Україні, тягнуть за собою перерахування коштів або придбання активів за межами України.

“На мій погляд, це має бути створений постійний антикорупційний орган, який складається з провідних фахівців західних правоохоронних органів”, – зазначив Яценюк.

Залишити відповідь