Основные новости

ЄС готовий запропонувати Україні інвестиційний план

На саміті “Східного партнерства” Україні та іншим країнам-членам ініціативи запропонують доступ до Європейського зовнішнього інвестиційного плану.

На саміті “Східного партнерства”, що відбудеться у Брюсселі 24 листопада, Україні, Грузії та Молдові запропонують доступ до Європейського зовнішнього інвестиційного плану. Європейський план зовнішніх інвестицій є ключовим новим інструментом, вигідним для країн “Східного партнерства”.

Як раніше повідомляла DW, у ЄС розглядають питання створення трастового фонду для інвестицій у соціальну та економічну інфраструктуру України, Грузії та Молдови. “Цей трастовий фонд повинен зосередитися на приватних та публічних інвестиціях, особливо в соціальну та економічну інфраструктуру”, – йдеться у рекомендації до саміту “Східного партнерства”, ухваленій Європарламентом 15 листопада.

Нагадаємо, на саміті “Східного партнерства” зустрінуться лідери ЄС та шести країн “Східного партнерства” – України, Грузії, Молдови, Білорусі, Азербайджану та Вірменії. Очікується розгляд питань гібридних загроз та кібербезпеки в країнах-учасницях, погіршення ситуації з правами людини в Придністров’ї, Південній Осетії, анексованому Криму та в непідконтрольних Києву районах Луганської та Донецької областей.

Це п’ятий саміт “Східного партнерства” з часу заснування інціативи у 2009 році з метою наблизити країни-учасниці до ЄС. З того часу набули чинності угоди про асоціацію з трьома з них – Україною, Грузією та Молдовою. Саміти проходять раз на два роки, останній відбувся у травні 2015-го у Ризі.

Залишити відповідь