Основные новости

«Група семи» зберегла санкції проти Росії

E451A2F9-EDAA-4375-B1AD-AE273C95E384_w268_r1

Лідери країн «Групи семи» промислово розвинутих країн узгодили продовження санкцій проти Росії і погрожують посилити їх у разі потреби. Про це йдеться в підсумковій декларації саміту, який завершився в Японії.

«Термін дії санкцій пов’язаний з повною реалізацією Росією мінських угод і повагою суверенітету України. Санкції можуть бути зняті, коли Росія виконає взяті на себе зобов’язання. Ми готові запровадити подальші обмежувальні заходи з метою тиску на Росію, якщо її дії цього вимагатимуть», – ідеться в декларації.

Лідери «Групи семи» також наголосили, що криза на сході України може бути вирішена тільки дипломатичним шляхом і підтвердили важливість збереження діалогу з Росією.

Також у декларації міститься чергове «засудження незаконної анексії Кримського півострова Росією», що передбачає «санкції проти тих, хто до цього залучений».

Лідери «Групи семи» промислово розвинених країн 26 і 27 травня провели в Японії дводенні переговори. Лідери США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Канади та Японії у підсумковій декларації висловили ставлення до всіх головних проблем людства і запропонували свої підходи до їхнього розв’язання.

Наступний саміт «Групи семи» відбудетьтся в Італії у 2017 році

Залишити відповідь