Основные новости

Посли країн G7 оприлюднили заяву щодо запуску е-декларування в Україні

Дипломати обіцяють підтримувати зусилля президента, прем’єр-міністра та всіх державних органів і громадянського суспільства України в боротьбі з корупцією.
img_2016-05-272074829505

Посли країн Великої сімки вважають завершення першого етапу електронного декларування в Україні важливим кроком на шляху до збільшення прозорості та підзвітності серед державних посадовців. Про це йдеться у Спільній заяві послів країн G7, оприлюдненій посольством Японії.

“Ми вітаємо Уряд України із завершенням першого етапу подання електронних декларацій про активи. Це є важливим етапом на шляху до збільшення прозорості та підзвітності серед державних посадових осіб. Ми визнаємо і високо цінуємо загальне дотримання процедури всім урядом, незважаючи на технічні збої, які на початковому етапі ускладнювали процес. Високий рівень виконання серед посадових осіб високого рівня свідчить про те, що система функціонує належним чином і буде служити надійним джерелом даних для правоохоронних органів”, – йдеться у повідомленні.

У заяві наголошується, що в перспективі вкрай важливо, щоб українська влада продовжувала забезпечувати стійкість та незалежність системи за допомогою зовнішньої перевірки та шляхом підтримки антикорупційного законодавства та органів.

“Це включає наявність у Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) спроможності, ресурсів та незалежності для перевірки даних декларацій належним чином і управління системою електронного декларування активів. Аналогічним чином Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) мають в повній мірі мати повноваження, персонал і фінансування для того, щоб повною мірою розслідувати і переслідувати в судовому порядку у корупційних справах . НАЗК, НАБУ і САП повинні функціонувати таким чином, як це передбачено в українському законодавстві, і відповідати очікуванням українського народу. І, на завершення, створення Агентства з питань повернення та управління активами має бути завершено якомога швидше”, – сказано в тексті.

Посли країн Великої сімки наголошують, що будуть підтримувати зусилля президента, прем’єр-міністра та всіх державних органів і громадянського суспільства України в боротьбі з корупцією.

One thought on “Посли країн G7 оприлюднили заяву щодо запуску е-декларування в Україні

Залишити відповідь