Основные новости

Порошенко: Питання України та Криму для нової адміністрації США – серед пріорітетів

Президент Петро Порошенко заявив, що отримав від віце-президента США Майкла Пенса “потужний сигнал”, що Україна та повернення анексованого Криму – серед пріорітетів нової адміністрації США.

Про це глава української держави заявив на полях Мюнхенської безпекової конференції 18 лютого після зустрічі з Пенсом, яка, за словами Порошенка, тривала “вдвічі довше запланованого”.

“Ми детально пройшлися по координації наших дій у процесах, що відбуваються на сході України, щодо ефективних кроків та формування українського порядку денного по переговорам з РФ”, – повідомив Порошенко. Він зазначив, що Пенс “детально поінформований про деталі процесів, які відбуваються”.

“(Мною) отримано ще раз потужний сигнал, що Сполучені штати – з Україною, що Україна для нової адміністрації США – серед перших пріорітетів, що питання Криму і боротьби за його звільнення – також залишається серед пріорітетів… Ніякі питання за спиною України вирішуватися не плануються і не будуть”, – заявив Порошенко.

Він додав, що під час Мюнхенської безпекової конференції, яка розпочалася 17 лютого, “Україна залишалася серед головних тем”.

“Ми отримали чергове підтвердження потужної світової солідарності з Україною під час російської агресії”, – додав він.

Залишити відповідь