Украина Реформы

Комітет з призначення керівників державних підприємств має працювати ефективно

Комітет з призначення керівників державних підприємств має працювати ефективно. Багаточисельний склад, постійна відсутність кворуму, старі процедури, відсутність рекрутера – все це гальмує процес та залишає стратегічні підприємства без управлінців. Щоб змінити ситуацію та зрушити роботу з місця, сьогодні на Уряді внесли важливі зміни до Постанови №777.

Переводимо прийняття рішень на рівень Кабінету Міністрів. Зменшуємо кількість членів комітету з 18 до 8, включно з незалежними. Це дозволить оптимізувати процеси прийняття рішень. Запроваджуємо нові та чітко прописані процедури відбору кандидатів. Залучаємо до роботи рекрутера, який здійснюватиме попередній відбір та оцінку всіх кандидатів.

Тепер погодження кандидата та умов контракту здійснюватиме Кабмін. Комітет буде відбирати кандидатів та надавати рекомендації щодо умов контракту. Не декілька, а одна комісія буде займатися відбором та затвердженням короткого списку кандидатів (3-5 осіб) на основі результатів попереднього відбору та оцінки кандидатів рекрутером.

Зараз потрібно підвищити довіру до процедури відбору, забезпечити конкуренцію серед кандидатів. Нашим державним підприємствам потрібні топ-менеджери світового класу.

Anton Yashchenko Max Nefyodov Andriy Boytsun Roman Bondar Adomas Audickas Yuliya Kovaliv

Залишити відповідь