Украина НАТО

Стартувало українсько-румунське навчання “Riverine -2018”

ВМС ЗС України









Стартувало українсько-румунське навчання “Riverine -2018”
Сьогодні, 4 вересня, у Ізмаїлі Одеської області стартувало українсько-румунське навчання “Riverine – 2018”, метою якого є відпрацювання спільних дій багатонаціональних катерних тактичних груп для підвищення їх взаємосумісності та спроможностей проведення операції з безпеки на річці Дунай. На церемонію відкриття маневрів прибули представники Командування Військово-Морських Сил ЗС України, Державної прикордонної служби України, Морських Сил та Берегової охорони Румунії, а також органів державної влади.
– Подібне двостороннє українсько-румунське навчання “Riverine -2018” ми проводимо вперше і воно спрямоване на зміцнення регіональної безпеки та покращення взаємодії між флотами України і Румунії, – зазначив заступник начальника управління бойової підготовки Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Андрій Куриленко. – Ці маневри дозволять нам підтримувати стабільність у регіоні, якісно тренувати сили та запроваджувати стандарти взаємодії між військовими моряками, – додав він.
Українські й румунські військові моряки та прикордонники впродовж трьох днів відпрацьовуватимуть тактичні елементи за стандартами НАТО в складі багатонаціональних катерних тактичних груп та підвищать взаємосумісність катерів флотів та берегової охорони двох країн з питань висвітлення надводної обстановки на річці Дунай, тактичного маневрування і проведення доглядових операцій. Навчання проходитиме на ділянці річки Дунай від м. Ізмаїл (Україна) до м. Бреїла (Румунія) та триватиме до 6 вересня 2018 року.

Прес-центр Командування
ВМС ЗС України

Залишити відповідь