Украина и ЕС Украина Реформы

Українська делегація сьогодні взяла участь у засіданні Робочої групи Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD), яке проходило в Парижі

Офіс реформ Кабінету Міністрів України

#SOEReform

Українська делегація сьогодні взяла участь у засіданні Робочої групи Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD), яке проходило в Парижі.

Одне з питань порядку денного стосувалось України, а саме на засіданні був представлений Звіт групи експертів OECD щодо реформи державних підприємств нафтогазового сектору України, підготовлений за підтримки Уряду Норвегії.

Експерти, які працювали над Звітом, вивчили ситуацію із впровадженням реформи державних підприємств в Україні, яка ґрунтується на рекомендаціях OECD, а також стан справ у нафтогазовому секторі і, зокрема, у “Нафтогазі”. І надали низку рекомендацій, виходячи з Основних рекомендацій #OECD щодо корпоративного управління державними підприємствами.

«Рекомендації OECD з корпоративного управління є дороговказом для реформи корпоративного управління всіх країн-членів організації, а це клуб найзаможніших і найрозвинутіших країн світу. Приємно, що сьогодні нам було що представити. Це і оновлена процедура роботи Номінаційного комітету, перші професійні наглядові ради держпідприємств. Перші результати «малої» приватизації та запуск прозорого процесу залучення інвестицій у великі державні об’єкти. Прозорість звітності та моніторинг ТОП-100 державних компаній», – поділився своїми враженнями від дискусії міністр Кабінету Міністрів України Oleksandr Saenko, який очолює українську делегацію.

Звіт OECD – надзвичайно важливий для подальшого впровадження реформи корпоративного управління в Україні. Він засвідчує поступовий перехід України від пострадянського ручного управління державними підприємствами до впровадження інструментів корпоративного управління, поширених у країнах OECD.

Як зауважив міністр, деякі рекомендації експертів вже реалізовані, а деякі потребують уточнення щодо механізму їх реалізації.

«Чекаємо фінальної версії звіту та продовжуємо працювати над змінами, які забезпечать успіх нашої держави», – прокоментував Олександр Саєнко.

Разом із Max Nefyodov, Максим Немчинов, Дмитрий Шевчук (Dmytro Shevchuk)

#Реформа_Держпідприємств #CorporateGovernance #КорпоративнеУправління #Eurointegration #Євроінтеграція #MakeReformHappen

Залишити відповідь