Украина и ЕС Украина Реформы

14 листопада 2018 року у приміщенні Міненерговугілля від головуванням заступника Міністра з питань європейської інтеграції Наталії Бойко проведено засідання української частини «Кластера 3» (енергетика, включаючи ядерну, навколишнє природнє середовище, зміни клімату, цивільний захист, транспорт) між Україною та ЄС

Міністерство енергетики та вугільної промисловості УкраїниВподобати сторінку

Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Nataliya Boyko провела засідання української частини «Кластера 3» Україна-ЄС

14 листопада 2018 року у приміщенні Міненерговугілля від головуванням заступника Міністра з питань європейської інтеграції Наталії Бойко проведено засідання української частини «Кластера 3» (енергетика, включаючи ядерну, навколишнє природнє середовище, зміни клімату, цивільний захист, транспорт) між Україною та ЄС.

Захід відбувся у контексті підготовки спільного зі стороною ЄС засідання «Кластера 3», що заплановано у період з 19 по 20 листопада ц.р. у м. Брюссель.

Засідання української частини дало можливість обговорити, серед іншого питання секторальної енергетичної співпраці між Україною та ЄС у рамках Угоди про асоціацію, включаючи Договір про заснування Енергетичного Співтовариства та Меморандум про стратегічне енергетичне партнерство з ЄС. А саме було обговорено прогрес у реалізації реформи ринку електроенергії та газу, співпраці у вугільній галузі, сфері ядерної енергетики та атомної промисловості, енергоефективності та відновлюваних джерел енергії.

Окрім того зважаючи, що вказаний інституційний механізм охоплює також співпрацю у галузі транспорту, захисту навколишнього природного середовища та змін клімату, цивільний захист, – представники відповідних ЦОВВ та організацій поінформували щодо стану справ та перспектив співпраці Україна-ЄС по кожній із зазначених сфер.

У заході взяли участь генеральний директор Директорату стратегічного розвитку та європейської інтеграції Kushnirov Vitaliy, представники структурних підрозділів Міненерговугілля, представники Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine, Мінрегіон, ДСНС України, Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство інфраструктури України, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, Держатомрегулювання, Н К Р Е К П, Державне агентство України з управління зоною відчуження, ПАТ «Укртранснафта», «НЕК “Укренерго” – NPC Ukrenergo».

Довідково:
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 8 липня 2015 р. № 646 головою української делегації на черговому засіданні кластера 3 визначено заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції.

Залишити відповідь