Украина НАТО Украина Реформы

Генеральний секретар Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони – НАКО – NAKO Olena Tregub в ефірі “Теми дня” з Olha Snitsarchuk на телеканалі UA: Перший:

Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони – НАКО – NAKO

Генеральний секретар Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони – НАКО – NAKO Olena Tregub в ефірі “Теми дня” з Olha Snitsarchuk на телеканалі UA: Перший:

«Оборонний бюджет зріс у четверо порівняно з домайданними часами: зараз це 168 мільярдів гривень, але спроможність ефективно використовувати ці кошти не зросла. Тому НАКО спостерігає за Міноборони, за яким закріплено 86 мільярдів з цієї суми на цей рік, зокрема, за тим, як відомство здійснює оборонні закупівлі. І ці методи не те, що домайданні, вони, можна сказати, радянські».

Серед таких «радянських» методів, – наприклад, засекреченість Державного оборонного замовлення на 90 відсотків, – наголошує Трегуб. В умовах, коли ми хочемо наблизити Україну до НАТО і до Європи, Незалежний антикорупційни комітет з питань оборони (НАКО) наголошує, що оборонні закупівлі, які не повинні бути засекречені з огляду на нацбезпеку, мають бути прозорими. У такому разі можна буде відслідковувати, що відбувається із цими закупівлями. Наприклад, зараз у НАКО як громадської організації немає доступу до контрактів, які належать до державної таємниці, тому ми не можемо сказати, що там відбувається.

Про боротьбу з корупцією у після-майданні часи, і про те, що робить НАКО, щоб сприяти зниженню корупційних ризиків у секторі безпеки і оборони, дивіться тут: http://1tv.com.ua/programs/tema_dnia

з Lada Lada, Taras Yemchura, Olha Asadcha, Эмилия Денежная (Emily Denezhna)

Залишити відповідь