Украина и ЕС Украина Реформы

Ретельний облік активів та контроль збоку громади за їх використанням – добрий початок ефективного управління

Програма EGAP

Що належить громаді та у якій кількості? Ретельний облік активів та контроль збоку громади за їх використанням – добрий початок ефективного управління.

Сьогодні вперше презентуємо публічно геоінформаційну систему обліку активів територіальних громад.

Вона зорієнтована на полегшення 2 важливих задач:

1) обліку земельні ділянок, комунальної власності, насаджень, комунікацій, водойм, полів, зовнішньої реклами тощо, по сторону управління громади (внутрішня частина, що дозволяє створювати базу даних активів).

Система дозволяє генерувати необмежену кількість типів шарів з додаванням різних даних (площа, вартість, споживання енергоресурсів і тд). Залежно від потреб співробітники ОТГ можуть робити ці шари приватними та публічними.

2) моніторингу та контролю збоку жителів громади за кількістю, використанням та їх зміною (публічна частина у вигляді карти з інформацією про об’єкти), отримання статистичної та аналітичної інформації.

Система розроблена у рамках швейцарсько-української Програма EGAP та у співпраці з DESPRO. В межах нашої колаборації ми відібрали 3 об’єднаних територіальних громади-учасники Школи місцевого самоврядування на конкурсній основі:

1) Новоукраїнська громада Кіровоградської області,
2) Пирятинська громада Полтавської області,
3) Мереф‘янська громада Харківської області.

Ці громади вже отримали систему.

Швейцарсько-українська програма EGAP виконується Фонд Східна Європа та партнерами і фінансується Швейцарським бюро співробітництва.

Залишити відповідь