Украина Реформы

Фонд державного майна має провести новий прозорий конкурс з продажу державного пакету акцій «#Центренерго»

Офіс реформ Кабінету Міністрів України8

#Privatization

Фонд державного майна має провести новий прозорий конкурс з продажу державного пакету акцій «#Центренерго», який призведе до залучення реального інвестора на підприємство, що принесе інвестиції у його розвиток, сприятиме модернізації і нарощуванню потужностей, платитиме заробітну плату.

На цьому наголосив Міністр Кабінету Міністрів України Oleksandr Saenko, коментуючи відміну конкурсу з продажу держпакету акцій «Центренерго», призначеного на 13 грудня.

«Незважаючи на перенесення термінів продажу державного пакету акцій ПАТ «Центренерго», плани Уряду не змінились. Приватизації підприємства бути. Але ми бачимо, що Фонду державного майна і раднику з приватизації потрібно провести більш ґрунтовну підготовку до продажу. Уряд розраховує на справжню конкуренцію на аукціоні і ми хочемо бачити серйозні іноземні компанії серед його учасників», – додав Міністр.

Саме таке завдання, за його словами, Уряд поставив перед головою #ФДМУ.

Олександр Саєнко також вважає, що проведення конкурсу за новим більш прогресивним законом про приватизацію, прийнятим на початку року, дозволяє очікувати на повернення інтересу до нього іноземних інвесторів.

Новий закон до того ж передбачає ретельну перевірку походження грошей, за які купується державне майно, і недопущення до торгів осіб, пов’язаних з країною-агресором, він краще захищатиме права інвестора, зокрема надає можливість застосування більш прогресивного англійського права, краще захищає від маніпуляцій з боку кредиторів, встановлює обмеження на оскарження результатів продажу та інше.

«Всі ці фактори мають підсилити інтерес іноземних інвесторів до підприємства», – резюмував Олександр Саєнко.

Новина на Урядовому порталі: http://bit.ly/2QpDS5c

Які цілі приватизації державних підприємств? http://bit.ly/2Px0jjz

#PrivatizationReform #SOEReform #Реформа_Держпідприємств#MakingReformsHappen

Світлина від Офіс реформ Кабінету Міністрів України.

Залишити відповідь