Украина НАТО

Відразу кілька країн НАТО оголосили про внесення додаткових коштів у трастові фонди для України

Україна – Солідарність – НАТО3

Відразу кілька країн НАТО оголосили про внесення додаткових коштів у трастові фонди для України.

Про це повідомила віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе після засідання комісії НАТО-Україна, під час которої обговорювалося питання виконання Києвом річної програми співпраці з альянсом.

Засідання проходило в Брюсселі, у вівторок, 18 грудня, на рівні послів.

Згідно з повідомленням, Німеччина направить гроші в фонд реабілітації військовослужбовців, наповнивши його більш ніж до 100 відсотків.

“Ми зможемо додатково лікувати наших військових, які потребують допомоги, в країнах-членах альянсу”, – зазначила віце-прем’єр, додавши, що “це також дозволить розвивати систему лікування і реабілітації в Україні”.

Норвегія надасть 140 тисяч євро для програми професійного розвитку. За словами Климпуш-Цинцадзе, в рамках програми готують працівників різних міністерств.

Чехія направить більш ніж 200 тисяч євро в трастовий фонд з логістики.

Додатковий внесок Словаччини доведе наповнення фонду з розмінування до 113 відсотків. Як пояснила віце-прем’єр, наповнення фонду більш ніж на 100 відсотків означає, що після реалізації першої фази проектів Україна зможе говорити про наступні етапи.

Як повідомив агентству співрозмовник в Альянсі, посли НАТО похвалили віце-прем’єр-міністра України за прогрес в реформах і закликали Київ не зупинятися на цьому шляху. В Альянсі також дали зрозуміти, що “поки Україна продовжує реформи для боротьби з корупцією і посилення демократії, країна може розраховувати на продовження сильної політичної та практичної підтримки”.

Климпуш-Цинцадзе повідомила, що перше, чого в альянсі чекають від України – створення антикорупційного суду. Зараз триває відбір суддів. За її словами, результати відбору слід очікувати в лютому, а запуску суду – навесні.

“Антикорупційні заходи знаходяться під прицільною увагою наших партнерів. Від України очікують, що, незважаючи на проведення виборів, процес реформ не буде відкладатися”, – заявила вона.

Раніше повідомлялося, що НАТО надасть Україні обладнання для захищеного зв’язку.

Залишити відповідь