Украина НАТО

“Візит корабля – це черговий крок Великої Британії на підтримку України”

ВМС ЗС України

3 год · 

“Візит корабля – це черговий крок Великої Британії на підтримку України” – голова делегації Королівських ВМС капітан 2 рангу Метью Воррен
У рамках дружнього візиту в Україну корабля Королівських Військово-Морських Сил (Велика Британія) “ЕCHO”, який сьогодні, 19 грудня, прибув до Одеси, відбулася протокольна зустріч делегацій Військово-Морських Сил двох країн. Начальник штабу – перший заступник командувача Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Андрій Тарасов зазначив, що це перший візит військового корабля до України після подій у районі Керченської протоки і він є дуже важливим для нашої держави. Він подякував колегам за підтримку України в боротьбі за незалежність і відстоювання своїх прав, визначених нормами міжнародного морського права та чинних договорів. Віце-адмірал Андрій Тарасов зазначив, що наша сила полягає саме в єдності і могутній підтримці країн-партнерів, а Велика Британія – одна з найперших, хто завжди приходить на допомогу і є надійним другом навіть у складних ситуаціях.
Голова делегації Королівських Військово-Морських Сил командир корабля капітан 2 рангу Метью Воррен висловив слова підтримки Великою Британією України та українських військових моряків, які знаходяться у полоні Російської Федерації. Командир корабля також зазначив, що сьогоднішній візит є черговим кроком Великої Британії на підтримку України й наголосив на важливості об’єднання зусиль задля забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні. 
Сторони також обговорили поточну ситуацію у Азово-Чорноморському регіоні, напрямки двостороннього співробітництва та шляхи його удосконалення. Візит корабля триватиме до 22 грудня поточного року.

Прес-центр Командування
ВМС ЗС України

Залишити відповідь