Украина и ЕС Украина Реформы

Українська призма: Зовнішня політика 2018 

Источник: Українська призма: Зовнішня політика 2018 – Prism Ua

Офіс віце-прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції почувається вдячно.

Дякуємо Foreign Policy Council “Ukrainian Prism” за оцінку нашої роботи та зусиль Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції у новому звіті про успішність зовнішньої політики України:

«Традиційно високим ступенем координації супроводжується напрям європейської та євроатлантичної інтеграції.

Урядовий офіс європейської та євроатлантичної інтеграції, а також відповідні структурні підрозділи у міністерствах і відомствах створюють для цього необхідне інституційне підґрунтя. У царині імплементації УА для оптимізації міжінституційної координації ухвалена Дорожня карта законодавчого забезпечення виконання УА на 2018-2019 роки, що містить перелік із 57 законодавчих актів, які потребують ухвалення ВРУ за сферами їх відповідності до розділів УА. Хоча рівень імплементації у 2018 році поліпшився у порівнянні з 2017, у тому числі і на рівні ВРУ, він все ще залишаться доволі низьким.

З метою виконання положень Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки при Віце-прем’єр-міністрі з питань європейської та євроатлантичної інтеграції створена відповідна Координаційна рада, у т.ч. за участі профільних НУО.

У жовтні Указом Президента України №298/2018 «Про річні національні програми під егідою Комісії Україна – НАТО» запропоновано новий порядок формування та оцінювання РНП, спрямований на краще планування з боку різних органів влади, задіяних у процес реалізації програми».

Звіт за посиланням: https://bit.ly/2IxVneH

Ivanna Klympush-Tsintsadze
Olga Stefanishyna
Oleksiy Genchev

Залишити відповідь