Украина НАТО Украина Реформы

Навчальна-матеріальна база центрів Національної Академії сухопутних військ відповідає стандартам НАТО

Україна – Солідарність – НАТО
Світлина від Україна - Солідарність - НАТО.

В Міжнародному центрі миротворчості та безпеки і 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершилися збори з офіцерами Генерального штабу ЗС України щодо ознайомлення з новітніми методиками підготовки військовослужбовців.

У ході зборів офіцери ознайомилися з Навчальним центром підготовки підрозділів, з Центром імітаційного моделювання, відділом контролю та планування і навчальною ділянкою «Населений пункт» для проведення боїв у місті з батальйоном позначення дій противника (OPFOR).

Також було продемонстровано процес підготовки операторів новітніх протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П», механіків-водіїв колісної та гусеничної техніки, єдиний в Україні центр підготовки та перепідготовки фахівців пожежної охорони і пожежних команд ЗС України та 49-й окремий навчальний центр розвідки зі складу 184-го навчального центру.

Особливий інтерес у офіцерів викликала система імітаційного моделювання (Joint Conflict and Tactical Simulation — JCATS) — інтерактивний засіб моделювання, який дозволяє імітувати дії за участю багатьох сторін на рівні від окремого військовослужбовця до штабу бригади та використовується як засіб для проведення об’єднаних навчань, аналізу, досліджень, планування та розіграшу поставлених завдань.

Крім того у МЦМБ було продемонстровано використання засобу імітаційного моделювання Бойове Управління (Battle Command), який дозволяє командирам підрозділів та офіцерам штабів відпрацьовувати заходи з планування та проведення бойових дій. Визначені плани дій відтворюються на змодельованому полі бою. Дані системи дозволяють отримати досвід управління військами в умовах оперативно-тактичної обстановки, яка постійно змінюється.

Учасники зборів змогли на власні очі переконатися в суттєвому розвитку навчально-матеріальної бази та технічного забезпечення навчальних центрів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, який на думку багатьох іноземних відвідувачів демонструє відповідність подібним центрам у арміях провідних країн-членів НАТО.

Залишити відповідь