Украина Реформы

Послуга з отримання індивідуального номерного знаку (ІНЗ) стала повністю електронною.

Державне агентство з питань електронного урядування України

2 хв. · 

#ЕлектронніПослуги #ЕлектроннийКабінетВодія

Послуга з отримання індивідуального номерного знаку (ІНЗ) стала повністю електронною.

Відтепер в онлайн-режимі можна:
? перевірити можливість замовлення конкретного ІНЗ
? замовити та оплатити його виготовлення
? отримати готовий номерний знак у зручному за розташуванням відділенні Нової пошти

Вартість послуги доставки Новою поштою фіксована – 500 грн.

Переведення послуги з отримання ІНЗ в онлайн-площину дозволить державі спростувати міфи, пов’язані з отриманням ІНЗ, зробить послугу більш популярною та знищить будь-які корупційні ризики.

? Нагадаємо, що ця послуга є однією з комплексу послуг, що надаються у Електронному кабінеті водія. Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua та на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги».
Користувачу кабінету надається інформація про його водійські посвідчення, транспортні засоби, власником яких він є, та адміністративні правопорушення, у яких він був винуватцем. В кабінеті користувач може сплатити неоплачені штрафи, зареєструватися в електронній черзі на отримання послуг в сервісних центрах МВС, замовити безкоштовну чи платну послугу перевірки транспортного засобу за його VIN-кодом.

?‍? За перші чотири місяці роботи в Кабінеті зареєструвались понад 77 000 користувачів – фізичних осіб – та майже 3 500 – юридичних. За цей час користувачі подали більше 167 000 заяв онлайн. Послугу безкоштовного витягу з Єдиного реєстру транспортних засобів та їхніх власників за цей час було надано близько 133 тис. разів. Також водії часто замовляли платний витяг з Єдиного реєстру транспортних засобів та їхніх власників (понад 7 тис.) та користувались сервісом запису в електронну чергу до сервісних центрів МВС (більш ніж 23 тис. записів).

⭐️ Зауважимо, що електронна ідентифікація користувачів Електронного кабінету водія за допомогою електронного підпису, MobileID та BankID відбувається через Інтегровану систему електронної ідентифікації https://id.gov.ua/, створену Державним агентством з питань електронного урядування України.

Проект Електронний кабінет водія реалізований у партнерстві Головний сервісний центр МВС і Державного агентства з питань електронного урядування України та за підтримки проекту USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах і Фонд Східна Європа.

Eurasia Foundation Реформа державного управління

Залишити відповідь