Украина НАТО

Другий Національний оборонний хакатон: День 2

Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraineд · 

?????? Другий Національний оборонний хакатон: День 2 – Круглий стіл з питань оборонно-безпекової сфери / Second Ukrainian Defence Hackathon: Day 2 – Round-table on defense-security issues with the NATO in Ukraine support. Experts from NATO Communications and Information Agency (NCIA), Allied Command Transformation (ACT), and UK Ministry of Defence were providing subject matter support to the round table discussions on Big Data. The discussions addressed the key issues of interoperability between components of Ukraine’s security and defence sector.

В одному з найбільш інноваційних парків в Європі – UNIT.City триває робота Другого Національного оборонного хакатону за підтримки #НАТО.
28 травня, в рамках хакатону відбувся Круглий стіл з питань оборонно-безпекової сфери, участь у якому взяли команди-учасниці.

Шляхом тісного співробітництва з IT-компаніями та експертами НАТО хакатон надає платформу, де представники сектору безпеки і оборони в форматі тристоронньої дискусії обговорюють актуальні питання покращення взаємосумісності між складовими сектору безпеки і оборони у сфері розробки програмних рішень, із залученням експертизи ІТ-сектору та досвіду НАТО.

Андрій Гайдар, представник журі «Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки #СБУ», розповів про свої враження від круглого столу: «Було цікаво дізнатися про нові підходи щодо обробки великих масивів графічних даних та мовної інформації з використанням нейронних технологій. Це може бути актуальним для реалізації проектів у секторі безпеки та оборони».

«За результатами круглого столу ми бачимо, що потенціал використання сучасних технологій у сфері безпеки та оборони досить високий. Зокрема, це стосується використання великих масивів даних. Аудиторія активно цікавилась темою та показала бажання вчитися. 90% успішних проектів – це, в першу чергу, постійна самоосвіта та робота над собою, тому є куди рости», – прокоментував спікер круглого столу Віталій Нікітін, директор з розвитку компанії «Центр системної інтеграції».

Загалом були представлені чотири теми, а саме: обробка графічних об’єктів, обробка мовної інформації, технічні підходи до збереження, накопичення та обробки даних, а також математичні підходи до обробки даних.

За словами представника управління розвитку та автоматизації Збройних Сил України підполковника Вадима Капілевича, метою проведення круглого столу є налагодження діалогу між сектором безпеки і оборони та ІТ-індустрії, а також представниками НАТО з питань взаємосумісності.

Серед учасників хакатону були представники сектору безпеки та оборони: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine Міністерство оборони України, а також ІТ-індустрії, агенції НАТО зі зв’язку та інформатизації (#NCIA), міністерства оборони Великобританії і Північної Ірландії, Збройних Сил України, National Guard of UkraineНаціональна поліція УкраїниДСНС УкраїниThe State Service for Special Communication and Information ProtectionThe Security Service of Ukraine та інші.

Офіційна сторінка хакатону — defencehackathon.in.ua.

Генеральні партнери — “IQusion”, компанія “Everest.ua”, Центр системної інтеграції спільно з Micro Focus. Технічні партнери проекту — конструкторське бюро “КБ “КБ “Логіка”“”, IT-інтегратор “ IT-Solutions”.

NATO NATO in Ukraine NATO – Allied Command Transformation (ACT) NATO Communications and Information Agency (NCI Agency) British Embassy Kyiv Ministry of Defence Embassy of Canada in Ukraine Canadian Armed Forces in Ukraine Mission of Ukraine to NATO Ivanna Klympush-Tsintsadze Офіс віце-прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Урядовий портал Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції Головне управління зв’язку та інформаційних систем ГШ ЗС України Stratcom Ukraine

Залишити відповідь