Украина Реформы

⚡️ Штучному Інтелекту в Україні бути!

Офіс реформ Кабінету Міністрів України

4 год · 

⚡️ Штучному Інтелекту в Україні бути!

Сьогодні Офіс реформ Кабінету Міністрів України разом із Державне агентство з питань електронного урядування України за підтримки проекту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах провели перший раунд обговорення візії щодо розвитку ШІ в Україні до 2030 року.

☝️«Штучний Інтелект- це з одного боку величезні можливості для трансформації суспільства, економіки та держави, а з іншого – це певні ризики та виклики. Наша мета полягає в тому, щоб забезпечити сприятливе середовище для розробки безпечних і справедливих технологій ШІ, які насамперед враховують цінності та інтереси людей», – зазначає проектний менеджер Офісу Olya Samoylova.

? До обговорення долучилися провідні експерти з різних сфер: інноваційних технологій та R&D, освіти та науки, бізнесу, права, міжнародних організацій та успішних українських стартапів.

Напрацювали ряд ініціатив, які стануть основою формування державної політики в сфері розвитку ШІ в таких напрямах:

✔️ Ринок праці
✔️ Освіта та наука
✔️ Бізнес та економіка
✔️ Етика і законодавство
✔️ Державне управління та доступні дані

❗️ Наступним кроком буде представлення для широкого обговорення готового проекту Стратегії розвитку ШІ в Україні.

Дякуємо всім, хто приєднався!
Stay tuned, далі буде…

Новина на сайті ➡️ https://rdo.in.ua/news/shtuchnomu-intelektu-v-ukrayini-buty

Oleksandr Ryzhenko Володимир Брусіловський (Volodymyr Brusilovskyi)Kateryna Onyiliogwu Maryna Krasnopolska Vitalii Vlasiuk Oleksii Molchanovskyi Виталий Чернюк Olga Makogon Olena Maslyukivska-Samberg Олександр Краковецький (Oleksandr Krakovetskyi) Наталія Пінчук (Natalie Pinchuk) Grammarly Samsung Ciklum Kyiv Smart City EU 4 PAR

Залишити відповідь