Украина Реформы

Українська компанія Delfast отримала міжнародний ідентифікаційний код виробника

Українська компанія Delfast отримала міжнародний ідентифікаційний код виробника

Українська компанія Delfast отримала міжнародний ідентифікаційний код виробника WMI (World Manufacturer Identifier) і право призначати VIN-коди своїм електровелосипедам. Тепер компанія зможе вийти на міжнародні ринки з офіційним статусом виробника, а надалі планує продавати українські електровелосипеди у країнах Європи та США.

Навесні Delfast перемогла у грантовій програмі «Кліматичні Інноваційні Ваучери» від ЄБРР та ЄС. Частиною ваучера стало оформлення міжнародного ідентифікаційного коду виробника. Отримання коду WMI та можливість призначати VIN-коди відкриває шлях для електробайків Delfast на всіх типах доріг і транспортних магістралей на основних ринках компанії. Електровелосипеди з VIN-кодом зможуть легально пересуватися міжміськими автострадами — оскільки вони здатні розганятися понад 25 км/год, VIN-код є для них обов’язковою вимогою.

Персональний електротранспорт від Delfast особливо зацікавить кур’єрські служби і сервіси доставки, що дозволить збільшити частку «зеленого» транспорту в міській та міжміській логістиці. А співпраця з міжнародними донорами рівня ЄБРР та ЄС стане додатковим підтвердженням якості продуктів Delfast, — переконані в компанії.

Даніл Тонкопій, CEO Delfast: «Отримання ваучеру — це своєрідне визнання потенціалу Delfast з боку ЄБРР та ЄС. Така підтримка дуже допомагає молодим українським компаніям, особливо тим, що працюють з країнами ЄС та в США. Таким чином, окрім фінансової допомоги, що дозволила нам набагато швидше реалізувати плани щодо сертифікації електробайків Delfast, тепер наші партнери, клієнти та потенційні інвестори бачать певний “сертифікат якості”, коли ми показуємо, що ми є призери програми кліматичних ваучерів від ЄБРР та ЄС. Ми дуже вдячні цим організаціям, а також нашим друзям з Greencubator за можливість здійснити якісний стрибок у розвитку Delfast, як компанії, та загалом — у розвитку електротранспорту в Україні та світі».

Кліматичний ваучер від ЄБРР та ЄС Delfast також використає на вдосконалення апаратної складової продукту, а саме: дизайну рами, оновлення контролеру двигуна, який збирає дані про стан велосипеда, контролює подачу енергії на педалі, виявляє несправності тощо. Окрім цього, компанія і надалі працюватиме у сфері захисту технологічної складової власного продукту, що включатиме сертифікацію і патентування розробок Delfast.

Залишити відповідь