Украина и ЕС Украина Реформы

ULEAD з Європою / ULEAD with Europe надихає результатами своїх реалізованих ініціатив на конференції «Зелена інфраструктура для громад»

ULEAD з Європою / ULEAD with Europe

Сьогодні ULEAD з Європою / ULEAD with Europe надихає результатами своїх реалізованих ініціатив на конференції «Зелена інфраструктура для громад». Захід проходить за участі представників #ОТГМінрегіону, Посольства Федеративної Республіки Німеччина, Представництва ЄС в Україні / European Union in Ukraine#GIZ Бюро в Україні та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Учасники обговорюють засвоєні уроки та досягнення ОТГ у сфері енергоменеджменту, управління відходами, сталої мобільності за підтримки Програми.

У вітальному слові Dmytro Zhyvytskyy, Перший заступник міністра розвитку громад та територій, сказав: «Реформа децентралізації і секторальні реформи покликані змінити життя українців, підходи до коордитації та комунікації між бізнесом, владою і активною громадськістю. Тому для нас важливо чути думку громад, адже через розвиток громад Україна рухається до конкурентоздатності у світі».

Анка Фельдгузен, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина, наголосила: «Я особливо рада бачити тут більше 100 представників українських громад. Реформа децентралізації та місцевого самоврядування з точки зору Німеччини має надзвичайно важливе значення для України на її шляху до стабільної, надійної та дієвої демократії. Німеччина підтримує реформу децентралізації в рамках Програми «U-LEAD з Європою». Вже здійснено понад 7000 заходів підтримки для 170 тисяч учасників, передусім новостворених громад».

Фредерік Куне, Перший Радник, Керівник відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток», Представництво ЄС в Україні, зазначив: «ЄС спільно з донорами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією вже надали 102 мільйони євро на підтримку процесу децентралізації, і продовжуватимуть інвестувати у розвиток реформи. Щодо реформ місцевого самоврядування та територіальної організації влади, «U-LEAD з Європою» є однією з найбільших програм, яку коли-небудь підтримували донори. Зелена інфраструктура дійсно важлива для громад, саме у цій сфері муніципалітети повинні бути наділені більшими повноваженнями і ресурсами для прийняття рішень».

Бастіан Файгель, директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ, наголосив: «Я переконаний, що наприкінці сьогоднішнього конференційного дня ви повернетесь додому з низкою натхненних прикладів того, як працювати в напрямку зеленої інфраструктури в громадах. Я сподіваюся, що принаймні деякі з них стануть корисними для діяльності ваших організацій. У 2 фазі Програма продовжуватиме працювати на регіональному, національному та місцевому рівнях і спрямовуватиметься на те, щоб зробити громади процвітаючим та сприятливим середовищем на користь усіх громадян України».

Бажаємо учасникам продуктивного обговорення та успішного конференційного дня!

GIZ Ukraine
Energy Efficiency and Climate Projects
CANactions School
Центр Розвитку Інновацій – Center for Innovations Development
Спілка Українських Підприємців – СУП

Залишити відповідь