План Помпео-Лаврова Рекомендую

ZELENSKYY CAPITULATES TO PUTIN IN ZOLOTE

Источник: ZELENSKYY CAPITULATES TO PUTIN IN ZOLOTE

ЗОЛОТЕ: ЦЕ НЕ РОЗМЕЖУВАННЯ ВІЙСЬК, ЦЕ КАПІТУЛЯЦІЯ ЗЕЛЕНСЬКОГО ПЕРЕД ПУТІНОМ

“Зеленський поступився Путіну, ще й збрехав. Немає ніякого перемир‘я. Загарбник — Московія — не відступив. «Мирний план Зеленського» — це капітуляція”.

Наша редакційна стаття англійською та українською
***

Сьогодні українська армія відійшла від своїх позицій в Золотому, що в Луганській області. Зробити це їм наказав президент України, Володимир Зеленський. Розведення сил відбулося попри війну та обстрілам українських позицій московитськими окупантами на всій лінії фронту на Донбасі. Зеленський змусив українських захисників покинути українську землю, а людей – на ласку ворога. Він капітулював.

Зеленський капітулював перед Путіним із заявами про те, що припинення вогню діє в Золотому вже щонайменше сім днів. Але це брехня. Московити здійснювали обстріли безпосередньо в Зоні розмежування чи неподалік щодня з 19 по 29 жовтня.

Московія воює проти України вже п’ять з половиною років. Московитські війська у лютому 2014 вторглися в Крим (південна Україна), а потім і в Донбас (східна Україна) у квітні 2014. Після битви за Дебальцеве на початку 2015 року, Путінська війна застрягла у траншеях.

Мінські домовленості вимагають серед багатьох інших положень припинення вогню, вивід всіх іноземних військ та розформування всіх незаконних збройних формувань. Московія порушила кожну з наведених вимог Мінськмх домовленостей.

Путін міг би принести мир Україні за один день, просто виконавши Мінські домовленості та відвівши свої війська разом з їхніми проксі-підрозділами. Але він ніколи цього не зробить.

Замість цього Путін виступив із формулою Лаврова (також відомою як формула Штайнмаєра), яка вимагає відвести українські війська і провести “вибори” на українській території і під контролем московитської військової окупації. Зеленський погодився на формулу Лаврова, щойно став президентом, не консультуючись при цьому з Верховною Радою.

Українці були розгніваними на Зеленського і його капітуляцію. 4000 синів і доньок України, які служили у збройних силах, загинули, захищаючи батьківщину від московитських загарбників. Згідно з даними ООН, загалом 13000 українців — убито. Більше одного з половиною мільйона українців є зареєстрованим “внутрішньо переміщеними особами”. Путінська війна залишила їх без дому. Зеленський свідомо втрачає всі досягнення, здобуті такою великою ціною.

Уряд Зеленського стверджував, що розведення військ відбудеться лише за умови “режиму тиші” чи, якщо в зоні розмежування в Золотому протягом семи днів спостерігатиметься припинення вогню. Але з часу оголошення Зеленським підписання формули Лаврова першого жовтня московити здійснювали обстріли практично щодня.

29 жовтня Зеленський раптом наказав українській армії розпочати розведення. У Маріуполі міністр закордонних справ Вадим Пристайко сказав: “Останній раз, коли Золоте страждало від обстрілів, будо 17 жовтня, а це 10 днів тому.”

Слова Пристайка є брехнею.

Прес-служба ООС останні 10 днів повідомляє про порушення припинення вогню неподалік чи безпосередньо в зоні розмежування в Золотому щодня останні 10 днів. У своїх атаках на Золоте московитські окупаційні війська є безжальними.

29 жовтня ООС опублікувала заяву: “Ворог продовжує порушувати режим припинення вогню… Окупант демонструє своє небажання притримуватися Мінських домовленостей.”

Українська армія не має жодного сумніву, що Московія є ворогом. Українська військова розвідка правильно називає ворога “незаконними збройними формуваннями Московії (тому що вони не є визнаними в Україні) та “збройними силами Московії і її найманцями” (тому що їхня вірність Московії є безсумнівною)

28 жовтня московити атакували Золоте. Прес-служба ООС відзвітувала: “Незаконні збройні формування Московії вчора 5 разів здійснювали обстріли з важко-каліберних кулеметів, протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї в п’ятикілометровій зоні розмежування номер два (Золоте-4)».

Українська армія утримує оборонні позиції на всьому фронті на Донбасі, який є завдовжки 400 кілометрів. Вони чують кожен постріл, кожен обстріл з боку Московії. Українська військова розвідка обережно оцінює звіти з окопів. Їхня оцінка порушень режиму припинення вогню московитською окупаційною армією базується на вичерпних даних та досвіді на полі бою.

27 жовтня Збройні формування Московії та їхні найманці порушили режим припинення вогню у Золотому-4, прилеглому селі під назвою Родина.

26 жовтня московити атакували Золоте, Золоте-4 та хутір Вільний.

25 жовтня московити атакували Золоте-4 та хутір Вільний.

24 жовтня московити атакували Золоте-4. Далі, на сході, ворог також здійснив обстріли поблизу Кіндрашівської залізничної станції в Станиці Луганській, поранивши трьох мирних жителів. Ця атака відбулася за зоною розмежування в Станиці Луганській, яка оточує міст, який ще у 2014 році зруйнували московити.

23 жовтня московити порушили режим припинення вогню в Золотому.

22 жовтня московити атакували Золоте. На заході, в Донецькій області, окупанти обстріляли контрольний пункт в Майорську, який знаходиться за межами окупованої Московією Горлівки.

21, 20 та 19 жовтня московити атакували Золоте-4.

Зеленський капітулював перед Путіним у Золотому, ще й збрехав. Немає жодного припинення вогню. Загарбник, Московія, не покинув території України. «Мирний план» Зеленського – це капітуляція.

переклад українською — Петро Козак

Залишити відповідь