Основные новости

Доброго ранку, краяни. Субота. Що важливого?

Доброго ранку, краяни.
Субота. Що важливого?

????
⚜️Інституції Уповноваженого Верховної Ради з прав людини підтвердили статус А – найвищий статус повної відповідності Паризьким принципам ООН.
Про це повідомила у Facebook український Омбудсмен Людмила Денісова.
“У травні 2019 року було подано заявку до Підкомітету акредитації Глобальної мережі інституцій з прав людини (GANHRI) на повторну акредитацію української інституції… Після прозорої перевірки нашої заявки та проходження співбесіди інституцію Уповноваженого ВР України з прав людини було визнано як законну, надійну, релевантну та ефективну національну правозахисну установу, що захищає та просуває права людини на національному та регіональному рівнях”, – написала вона.
⚜️
????
⚜️З вересня по листопад 2019 року Україна вже отримала військової допомоги від США на суму 43 млн доларів США. Військова допомога Сполучених Штатів Україні надається у формі виключно майна та послуг, а не коштів.
⚜️ Білий дім вважає пріоритетом саміту НАТО обговорення загроз із боку Росії
????
⚜️Україна вперше виступила як учасник на одній з найпрестижніших виставок франкомовних книг в Монреалі. Наша країна представила нові оригінальні книги українською мовою, а також переклади літератури, зокрема канадських авторів. В “Книжковому салоні” брало участь п’ять українських видавництв з представленої літературою різних жанрів. Дитяче видавництво продемонструвало казки з технологією доповненої реальності, яка поєднувала в собі друкований текст і телефон. В один із днів фестивалю український павільйон влаштував “Український день”. Були представлені літературні дискусії, анімаційний спектакль, театралізована постановка і музичний виступ Сергія Жадана. Організаторами українського павільйону стали: Посольство України в Канаді та Український інститут книги. Дана щорічна виставка проходить в Монреалі з 1950 року.
????
⚜️Україні цікавий досвід євроінтеграції Хорватії – Кулеба
⚜️Українська організація вперше отримала дозвіл на переробку батарейок на території Євросоюзу
⚜️”Нафтогаз” має намір виконати рішення арбітражу про стягнення з “Газпрому” $2,6 млрд у Латвії
⛔️29/11/2019 Борис Джонсон сказав, що готовий пожертвувати своїм прем’єрством, якщо це буде ціна Brexit. Він заявив, що вихід Великої Британії з ЄС важливіший, ніж його (Джонсона — ред.) перебування на Даунінг-стріт
???
⚜️Маас: міркування Макрона розділяють Європу
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас розкритикував міркування президента Франції Еммануеля Макрона про те, що європейці повинні діяти у військових питаннях суверенно та без американської допомоги.
⚜️Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що позиція президента Франції Еммануеля Макрона щодо того, що тероризм є головно загрозою, не заважає діям Альянсу щодо протидії Росії. “Росія – наш сусід, і це не змінити. Нам потрібен діалог з Росією для запобігання конфліктним ситуаціям та інцидентам. І діалог – це не ознака слабкості”, – підкреслив Столтенберг.
Єнс Столтенберг також запевнив, що політика НАТО щодо Росії наразі лишається незмінною.
“НАТО спільно визначило політику щодо Росії… Ми маємо лишатися на спільній позиції щодо того, як протидіяти Росії”, – заявив він.
⚜️Лідери країн НАТО в Лондоні обговорять ситуацію в Україні – генсек
???
⚜️В Україні стартував проєкт кредитування малого та середнього бізнесу в аграрній сфері за участю Європейського інвестиційного банку.
⚜️
??⚙️
⚜️За результатами зустрічі міністрів інфраструктури України й Польщі, яка відбулася 28 листопада у Львові, українські перевізники додатково отримають 5 000 польських дозволів.
⚜️
⛔️28 листопада у Відні відбулася двостороння зустріч міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля з міністром енергетики РФ Олександром Новаком.
Зустріч пройшла у рамках підготовки до підписання договору про транспортування газу українською ГТС, інформує Міністерство енергетики та захисту довкілля
“Сторони обговорили можливість підписання договору відповідно до європейських правил та домовилися активізувати роботу. Перемовини продовжуватимуться як у двосторонньому, так і у тристоронньому форматі з європейською стороною”, – йдеться в повідомленні.
✅Лондон – У книзі Ґленна Сімпсона та Пітера Фрітша, яка щойно вийшла у Британії, повідомляється, що британська розвідка знала про те, що (нинішній президент США) Дональд Трамп мав зв’язки з Кремлем на різних рівнях. Проте на час виборів у США 2016 року британське керівництво вирішило не вести цю справу далі, побоюючись якимось чином образити Трампа. Згідно з матеріалами, поданими у книзі «Злочин у процесі скоєння» («Crime in Progress»), вказується, що служба зовнішньої розвідки Сполученого Королівства МІ6 цілковито усвідомлювала підозрілі контакти між Росією та виборчою кампанією Дональда Трампа перед президентськими виборами 2016 року. Разом з тим у книзі повідомляється, що нинішній прем’єр Британії Боріс Джонсон усіляко намагався захистити Трампа, відкидаючи його зв’язки з Кремлем, як і те, що Росія втручається в політичне життя Великої Британії. Вихід цієї роботи обіцяє мати неабиякий розголос, особливо перед виборами у Британії у грудні.
Файного дня всім ??

Залишити відповідь