Тетяна Геращенко

Доброго ранку, краяни. Понеділок. Що важливого?

Доброго ранку, краяни.
Понеділок. Що важливого?

????
⚜️Щорічний звіт щодо результатів попереднього розслідування, зокрема ситуації в Україні щодо правопорушень в окупованому Криму та на сході України було презентовано 6 грудня у рамках 18-ї Асамблеї держав-учасниць Римського статуту прокурором Міжнародного кримінального суду.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.
У звіті відзначено, що наступного року Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) продовжить аналізувати, які справи підпадають під юрисдикцію МКС.
⚜️ГПУ направила до Міжнародного кримінального суду 12 повідомлень про Крим та Донбас
????
⚜️Голова Комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф заявив у неділю, що в ході імпічменту президента Дональда Трампа слід зосередити звинувачення на тих пунктах, до яких відноситься переважна частина свідчень, не прагнучи висунути звинувачення з усіх питань.
«Така завжди була моя стратегія … звинувачувати по тих (пунктах), за якими існують найбільш сильні і непереборні докази, і не прагнути висувати звинувачення за всіма (пунктами), навіть якщо можливі звинувачення з інших питань», – сказав Шифф , виступаючи по телеканалу CBS.
⚜️Віцепрезидент США відмовився розсекретити свою розмову із Зеленським
⚜️Міністерство оборони США готується надати наступний транш військової допомоги Україні. Про це на зустрічі із військовими посадовцями заявив глава міністерства Марк Еспер.
“Скоро ми будемо мати ще один транш, мені здається це близько 250 мільйонів доларів. Міністерство оборони США підтримало це минулого разу, тож я думаю, наступного разу підтримає теж. Але ми завжди маємо провести перевірку. Ми завжди слідкуємо за тим, як ці кошти використовують, і чи Україна вирішує питання корупції”, — сказав міністр.
На питання модератора, чи впливає на це процес імпічменту, звинувачення в якому зосереджуються довкола затримки військової допомоги Україні, Марк Еспер відповів заперечно.
⚜️Юридичний комітет може проголосувати статті імпічменту вже цього тижня – Голова Юридичного комітету Палати представників Джерольд Надлер
????
⚜️Акція «Ні капітуляціі в Парижі». На ході – голова Світового Конгресу Украінців Павло Ґрод, а також – представники украінських громад у Португаліі, Бельгіі, Канади.
⚜️Канадські спецслужби допомагають британським колегам протидіяти сторонньому втручанню у виборчий процес.
????
⚜️Швейцарська газета Tages Anzeiger включила роман Оксани Забужко “Музей покинутих секретів”, написаний у 2009 році, до списку 20 найкращих романів століття.
⚜️Президент Литви Гітанас Науседа висловив підтримку Україні напередодні “нормандського саміту” і закликав Росію виконувати Мінські домовленості.
⚜️Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас вимагає від Кремля більшої готовності йти назустріч Україні напередодні зустрічі лідерів країн “нормандської четвірки”.
⚜️Група друзів України у Європарламенті перед «нормандським» самітом звернулася до Франції та Німеччини із закликом сприяти визволенню всіх українських політв’язнів у РФ, а компанію Apple закликала відкоригувати позначення Криму відповідно до міжнародного права.
Про це повідомив посол України у Королівстві Бельгія, представник України при ЄС Микола Точицький у Twitter.
«Вдячний Групі друзів України в Європарламенті та його керівнику Петрасу Ауштрявічюсу за потужне послання підтримки», – йдеться у дописі.
???
⚜️Заступниця міністра оборони України Аліна Фролова повідомила, що структура Збройних сил України буде змінена з 7 грудня.
“Ми переходимо на так звану j-strucrure, яка відповідає натівським стандартам. Це розмежування функцій всередині Збройних сил на функції генерування і застосування. Тобто є умовно підрозділи, які мають генерувати, тобто навчати персонал, забезпечувати озброєнням, розподіляють все це. А є люди, які відповідають за застосування, тобто ті, які власне воюють”, — пояснила Фролова.
За її словами, наразі усі ці функції перемішані.
“Така зміна дає транспарентність процесів, прозорість. Тобто ми розуміємо, хто за що відповідає. Крім того, посада начальника Генштабу буде розділена на два компоненти. Вона буде розділена на головнокомандувача і на начальника Генерального штабу. Начальник Генштабу відповідатиме за забезпечення, а головнокомандувач — це головний військовий країни”, — розповіла заступниця очільника Міноборони.
⚜️
???
⚜️Домовленість України з Міжнародним валютним фондом щодо трирічної програми також відкриє шлях для отримання макрофінансової допомоги Євросоюзу.
Про це заявив посол ЄС в України Матті Маасікас.
“Таке потрібне і своєчасне укладення угоди на технічному рівні, міжнародне визнання поточних реформ в Україні. Разом із нещодавнім прийняттям закону про боротьбу з відмиванням грошей (остаточний аналіз якого ще триває) має відкрити шлях також до макрофінансової допомоги ЄС”, – написав Маасікас.
⚜️Український фонд стартапів (УФС) – це державний фонд, започаткований за ініціативою Кабінету Міністрів України. Наша місія – підтримувати інноваційні проекти та допомагати найталановитішим українським підприємцям створювати успішні глобальні компанії.
Що ми робимо і кого шукаємо
Український фонд стартапів надає фінансування компаніям на початкових стадіях їхнього розвитку (pre-seed та seed). Ми фінансуємо перспективні та інноваційні ідеї технологічних стартапів, які демонструють високий потенціал глобального комерційного успіху.
Як ми можемо допомогти
Ми надаємо фінансування у формі грантів, а не за рахунок участі в капіталі. Процес відбору стартапів для надання грантів відбувається на конкурсній основі: компанії оцінюються та обираються радою незалежних інвестиційних експертів.
??⚙️
⚜️За підсумками 9 місяців 2019 року підприємства, що входять до сфери управління Державного космічного агентства України (ДКАУ), випустили продукції на суму понад 3,046 млрд грн, реалізували продукції на суму понад 3 млрд грн і отримали майже 370млн грн чистого прибутку, повідомляє прес-служба Агентства.
⚜️В Україні офіційно запрацювала Нова митниця
“Сьогодні о 00:00 офіційно запустилась Нова митниця. Це ще тільки початок побудови нового держоргану, який буде справді працювати для платників податків”, – написав Нефьодов.
Він додав, що о 00:03 вже була оформлена перша експортна декларація на вантаж, а опівночі був оформлений перший рейс у міжнародному аеропорту “Бориспіль”.
“Ще залишаються точкові питання, які розгребемо за тиждень – місця доставки, окремі випадки транзиту, особливості роботи залізниці. Але в цілому все добре, працюємо далі”, – зазначив очільник ДМС.
⛔️Шістдесят років після того, як французький Нобелівський лауреат Альбер Камю загинув у автокатастрофі у віці 46 років, у новій книзі стверджується, що його вбили шпигуни КДБ в помсту за антирадянську риторику.
Італійський автор Джованні Кателлі вперше опублікував свою теорію у 2011 році, написавши у газеті Corriere della Sera, що виявив у щоденнику зауваження у щоденнику знаменитого чеського поета та перекладача Яна Забрана, який припускав, що смерть Камю не була випадковістю. Зараз Кателлі розширив свої дослідження у книзі під назвою «Смерть Камю».
⛔️ФБР розцінює стрілянину на авіабазі ВМС США у Флориді як акт тероризму і з’ясовує, чи були у нападника спільники.
✅Доходів від експорту природного газу більше не вистачає для субсидування роботи “Газпрому” на російському ринку, заявив на форумі “Газ Росії 2019” заступник начальника департаменту 817 “Газпрому” (економічної експертизи і ціноутворення) Віктор Яценко.
“Давайте будемо чесними один до одного і зізнаємося, що ось це “перехрестя”, коли ми за рахунок експорту підтримували внутрішній ринок, – такої ситуації, напевно, вже більше не буде. Ті ціни в $ 400-500, які ми колись бачили, – якесь покоління після нас, дай бог, побачить. Цієї подушки більше немає. Я думаю, що до керівництва міністерств і відомств це дійде за деякий час, вони це усвідомлять”, – зазначив Яценко.
✅Міністр оборони Німеччини і глава Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер закликала вжити нових заходів щодо Росії через убивство чеченського польового командира у Берліні в серпні цього року.

Файного дня всім ??

Залишити відповідь