English language posts RussiaGate Выборы Украина и США

Russian State Media Freak Over Joe Biden’s Election Resurrection

The Kremlin-controlled media hoped and, it would seem, believed that Bernie Sanders would get the Democratic nomination, paving the way to victory for Donald Trump.

Источник: Russian State Media Freak Over Joe Biden’s Election Resurrection

Російські медіа-чудотворці щодо воскресіння виборців Джо Байдена

ЗМІ, що контролюються Кремлем, сподівалися і, здавалося б, вірили, що Берні Сандерс отримає демократичну номінацію, проклавши шлях до перемоги Дональду Трампу.

Джулія Девіс
Опубліковано 08 березня 2020 р. 04:54 ET

Перемоги колишнього віце-президента Джо Байдена у вівторок у 10 із 14 державних праймеріз спричинили ударні хвилі не лише у США, а й у Росії.

Державні ЗМІ впевнено прогнозують висунення Бенні Сандерсом демократичної партії, що призведе, впевнені вони, до переобрання свого фаворита, президента Дональда Дж. Трампа.

Кремлівські ЗМІ все ще люблять Берні, бо вони люблять Трампа
“ДЕВИЛЬ, якого ми знаємо”
Джулія Девіс

Кремлівські ЗМІ все ще люблять Берні, бо вони люблять Трампа
“ДЕВИЛЬ, якого ми знаємо”
Джулія Девіс

Перемога Джо Байдена в Південній Кароліні дала російським ЗМІ паузу, але його бурхливе відродження у Супер вівторок залишило рупори Кремля майже безмовними.

Доповідаючи про вибори в США на російському державному телеканалі “Росія 24”, Альона Півкіна зробила жестом сюрприз і сказала: “Раптом Байден випереджався”. Відкриття супроводжувалося неприємною хвилиною мовчання між Півкіною та, здавалося б, приголомшеним господарем ефірних новин.

Прокремлівська газета “Взгляд” скаржилася, що Байден “піднявся з попелу, як фенікс”, пануючи “незважаючи на корупційні скандали”, які давно нібито і культивували росіяни – і республіканці – щодо його сина Хантера і власної діяльності в Україні.

З помітним роздратуванням Взгляд переймався первинними перемогами штату Джо Байдена в Північній Кароліні, Оклахомі, Теннессі та Алабамі, стверджуючи, що голоси про-Байдена в сільських штатах були забезпечені “жировиками, які розважають, як весело стріляють скунси, б’ють своїх дружин” і пов’язати слово “соціаліст” з комуністичною загрозою “. Газета з гіткою вважає, що завдяки передбачуваній номінації Байдена американські еліти виграли ще одну холодну війну проти соціалізму.

“Жлоби, які розстрілюють скунсів для забави, миску, б’ють дружин і асоціюють слово” соціаліст “з комуністичною загрозою”.

  • прокремлівська газета “Взгляд” про виборців Байдена на Півдні

Так само, як і росіяни, сенатські республіканці були схоплені на озброєнні і, очевидно, розчаровані відродженням Байдена як передового кандидата в кандидатури в демократичні президенти.

Голова Комітету з питань судової влади Сенату Ліндсі Грехем заявив Ману Раджу CNN, що Байдена “буде важко” перемогти, на відміну від самопроголошеного соціалістичного Сандерса. За версією The Hill, неназваний сенатор-республіканець висловив сподівання, що первинна боротьба між Сандерсом і Байденом розгубить Демократичну партію, затягнувшись до Демократичної національної конвенції в Мілуокі, штат Вісконсін, цього липня: впадати в чергу. Вони не востаннє Він там симпатичний ».

Російські пропагандисти повторили це очікування. З’явившись на “Росію 24”, аналітик Дмитро Дробницький передбачив, що у випадку, коли Сандерс не отримає номінації, настануть вуличні протести та насильство: “У Мілуокі будуть заворушення … У Чикаго відбудеться повторення Демократичної конвенції 1968 року [бунти] . “

Минулого року у звіті спеціального радника Роберта Мюллера було визначено “десятки” політичних акцій США, організованих у соціальних мережах Інтернет-агенством дослідницьких досліджень (IRA), російською фермою тролів, чиї оперативники звинувачувались у втручанні у президентські вибори у США в 2016 році.

Кремлівські міньйони, безумовно, посилять будь-які зусилля, щоб викликати громадські заворушення та зірвати Демократичну конвенцію, а також підняти стандартну пропагандистську тему “сфальсифікованих виборів”.

Характеризуючи відновлену позицію Байдена як “несподівану”, російська державна телемережа “Росія 24” заголовок передбачив, що “компромат визначить результат виборів”. Володимир Васильєв, старший науковий співробітник Інституту досліджень США та Канади Російської академії наук, сказав: “Не забувайте, що Україна висить на шиї Байдена разом з Burisma Holdings” – енергетичною компанією, де мав Хантер Байден прибуткове сидіння на дошці.

Неодноразова заява Москви на російськомовних державних засобах масової інформації для внутрішнього споживання та значної спільноти російських спікерів у США полягає в тому, що Джо Байден пошкоджений товар, і Дональд Трамп неминуче буде переобраний. Але повідомлення не зупиняються на цьому. Англійськомовні ЗМІ Кремля мають на меті вплинути на американців на їхній домашній ділянці. RT активно просуває теорії змови, спрямовані на Байдена, похваливши зусилля Трампа щодо «розслідування» його провідного політичного опонента. RT передбачила, що Трамп виграє другий термін, заявила, що Байден “когнітивно розгадує” і припустила, що “звинувачення в корупції … завдають реальної шкоди його кандидату на президентство”.

“У Мілуокі відбудуться заворушення … У Чикаго відбудеться повторення Демократичної конвенції 1968 року [бунти]”.

аналітик Rossiya 24 Дмитро Дробницький

Володимир Соловйов, який проводить вечірнє телешоу в державній телевізійній мережі “Росія 1”, передбачав, що Трамп негайно заграє компромат – компрометуючі матеріали – проти Байдена, щоб підірвати його кандидатуру.

Соловйов припустив, що минулого тижня звільнення з посади генерального прокурора України Руслана Рябошапка було безпосередньо пов’язане з його рішенням не переслідувати звинувачення у справах, пов’язаних з “Бурісма Холдінгс”.

Обговорюючи причини відсторонення Рябошапки, голова правлячої парламентської фракції «Слуга Народів України» Девід Арахамія не згадував жодних причин, пов’язаних із пропозиціями щодо подання заявок. Але Соловйов наполягав на тому, що вступ на заміну Рябошапки буде проводити розслідування щодо мисливця Байдена, щоб догодити президенту Трампу.

Російські пропагандисти та республіканці Сенату США, як видається, керуються загальною вірою, або, можливо, ціллю, що результат майбутніх президентських виборів у Сполучених Штатах буде штучно змінений завдяки подальшому переслідуванню загальноприйнятого «бруду» проти Байдена в Україні.

Соловйов не міг приховати свого задоволення, обговорюючи той факт, що один з республіканських сенаторів, який проголосував не відстороняти президента Трампа від посади за відмову в допомозі Україні за умови розслідування Байдена, зараз веде розслідування екс-віце-президента.

Російський політик Сергій Станкевич запитав Соловйова: “Ви чули останні новини? Сенатор Рон Джонсон вимагав і відступив з ініціативою звернутися до суду, щоб отримати досьє про Хантера Байдена. “

Станкевич висловив думку, що результат цього розслідування може визначити результат виборів. Соловйов охоче погодився і додав: “Як я вже говорив з самого початку, саме тому Рябошапку видаляють”.

Голова Сенату з питань внутрішньої безпеки та урядових справ Рон Джонсон, республіканець Вісконсину, не потребував спеціального вступу на російському державному телебаченні. Він був одним із республіканських депутатів, які обрали святкувати четверте липня в Росії в 2018 році, де всі відвідувачі GOP погодилися зустрітися зі своїми російськими колегами в секретній кімнаті. Фотографії, відеоролики та новини про незвичне паломництво GOP широко демонстрували російські державні ЗМІ.

Після повернення Джонсона до США він назвав санкції США проти Росії “марними”, що привернуло ще більше уваги в російських ЗМІ. У жовтні 2019 року заяви Джонсона про його недовіру до ФБР та ЦРУ забезпечили безцінну пропаганду Кремлю та були помітні в ефірі на російському державному телебаченні.

Запис показує, що Джонсон зазнав чудової трансформації стосовно діяльності колишнього віце-президента в Україні, а погляди Джонсона перетворюються лише тоді, коли Байден став провідним конкурентом діючого президента.

У 2016 році Джонсон підписав лист, в якому закликав Україну провести “реформи” в кабінеті колишнього прокурора України Віктора Шокіна. США та інші західні країни публічно закликали Україну усунути Шокіна, якого широко критикували за те, що він закриває очі на корупційні практики.

Але прийшов 2019 рік, відкинувши факти під час процедури імпічменту, Джонсон закликав перевірити, чи колишній ВП “неналежно використовував свій кабінет”, щоб Шокіна усунули, і стверджував, що не згадує підписаний ним лист 2016 року.

У середу Джонсон заявив, що, швидше за все, опублікує проміжний звіт про розслідування Байдена свого комітету протягом найближчих одного-двох місяців, відкрито сподіваючись, що виборці врахують результати дослідження. Так само російський політолог Сергій Міхеєв прогнозував, що кандидатура Байдена буде “заглушена” слідствами в Україні.

Залишити відповідь