Тетяна Геращенко

Щасливого ранку, краяни. Четвер. Що важливого?

Щасливого ранку, краяни.
Четвер. Що важливого?

????
⚜️П’ять впливових європейських країн дорікнули Росії з приводу невиконання нею резолюції РБ ООН щодо повної взаємодії з міжнародним розслідуванням у справі збитого російським “Буком” пасажирського літака Малайзійських авіаліній MH17.
Про це йдеться в спільній заяві Бельгії, Естонії, Франції, Німеччини й Польщі, текст якої має Укрінформ.
“Прикро, що російська влада донині не співпрацює повною мірою з незалежним розслідуванням JIT (Спільної слідчої групи – ред.). В той час, як кримінальне розслідування JIT триває, ми закликаємо всі держави, зокрема Російську Федерацію, виконати свої зобов’язання за Резолюцією 2166 ООН і повністю співпрацювати з міжнародним розслідуванням”, – наголошується в документі.
⚜️Росії не вдасться уникнути відповідальності за МН17 – постпред України при ООН
⚜️Державне бюро розслідувань готове розпочати публічний діалог з представниками моніторингової місії ООН з прав людини задля впровадження наданих рекомендацій щодо розслідування вбивств, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках. Про це наголосив в. о. Директора Державного бюро розслідувань Олександр Соколов.
⚜️«Це не скінчиться ні для кого, поки не скінчиться для всіх», – екс-посол США в ООН закликає Трампа створити світову коаліцію проти COVID-19
????
⚜️⚜️⚜️Берні Сандерс знявся з виборів президента США – оглядачі припускають, що тепер родина Обам агітуватиме за Байдена⚜️⚜️⚜️
⚜️США: у штаті Вісконсин відбулися вибори після відмови суду перенести їх через коронавірус
⚜️Президент Дональд Трамп звинуватив Всесвітню організацію охорони здоров’я у тому, що вона недостатньо швидко попередила про загрозу пандемії коронавірусу і заявив, що США обмежать кошти, які країна надає ВООЗ.

Справжній лідер бере на себе відповідальність і вирішує питання.
Жадібний до влади звинувачує всіх навколо та дбає лише про збереження себе при посаді.
Дональд Трамп робить все можливе, щоб зруйнувати об’єднання – ЄС, НАТО, ВООЗ, ООН.

⚜️У США різко збільшилася кількість жертв COVID-19
Загальна кількість жертв коронавірусу в США перевищила 12,7 тисячі осіб
За останню добу в США від коронавірусу COVID-19 померли 1736 осіб. Про це свідчать дані університету Джонса Хопкінса.
⚜️Байден про президентські вибори під час пандемії: Голосування не можна переносити у жодному разі
⚜️США: високопосадовець Пентагону пішов у відставку після скандалу навколо авіаносця
Виконувач обов’язків міністра військово-морських сил США Томас Модлі подав у відставку на тлі скандалу, пов’язаного зі спалахом коронавірусної інфекції на авіаносці «Теодор Рузвельт».
Про відставку Модлі повідомив міністр оборони США Марк Еспер. Він сказав, що Модлі пішов у відставку за власним бажанням «в інтересах Військово-морських сил і моряків». Виконувачем обов’язків міністра Військово-морських сил США зі схвалення президента Трампа призначений Джеймс Макферсон, написав Еспер у твітері.
⚜️USAID Ukraine – USAID Україна
Державний департамент США та USAID оголосили про виділення додаткових коштів у обсязі 225 млн. дол. для здійснення гуманітарних заходів, що мають знизити розповсюдження коронавірусу COVID-19 та зміцнити системи охорони здоров’я.
⚜️Керівник Twitter віддасть третину своїх статків на боротьбу з коронавірусом
????
⚜️Канада вимагатиме належного розслідування катастрофи літака МАУ – радник Трюдо
⚜️Канада відкликає військові кораблі з-за кордону через пандемію
⚜️TORONTO / WINNIPEG, Манітоба (Ройтерс) – Очікується стрімке скорочення видобутку нафти в Канаді через падіння цін, заявили у вівторок три провідні енергетичні компанії країни, коли уряд провінції Альберта готувався приєднатися на цьому тижні до ОПЕК щодо скорочення постачання.
????
⚜️Прем’єр Британії провів другу ніч у реанімації, його стан стабільний
Представник Бориса Джонсона у вівторок ввечері заявив, що стан Джонсона “стабільний”, і він залишається в “гарному настрої”.
⚜️
????
⚜️Країни «Вишеградської четвірки» пообіцяли «Східному партнерству» спільно боротися з коронавірусом
⚜️ЄС виділить €962 мільйони для країн “Східного партнерства”
⚜️Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) в рамках загальноєвропейських зусиль із глобальної відповіді на кризу, що пов’язана із спалахом коронавірусу, мобілізував пакет адресної фінансової та технічної допомоги третім країнам в обсязі 5,2 мільярда євро, яким зможуть скористатися близько 100 країн-партнерів ЄС.
⚜️Міністри фінансів ЄС взяли паузу після 16 годин переговорів, продовжать у четвер
Міністри фінансів країн Європейського Союзу не змогли домовитися про заходи для підтримки економіки, яка постраждала від коронавірусу, переговори продовжать у четвер.
⚜️ВВП Франції у І кварталі впав на 6% – найгірший результат з 1945 року
Валовий внутрішній продукт Франції (ВВП) впав приблизно на 6% у першому кварталі 2020 року через пандемію коронавірусу, яка закрила більшу частину економіки.
???
⚜️Віртуальна зустріч міністрів оборони країн Альянсу, запланована на кінець квітня, буде присвячена заходам боротьби проти пандемії коронавірусу.
⚜️??7 квітня відбулася телефонна розмова Міністра оборони України Андрія Тарана з Міністром національної оборони Канади Харджитом Сейджжаном.
Основною темою діалогу стало обговорення безпекової обстановки навколо України та у світі в цілому в умовах поточної епідеміологічної ситуації у збройних силах обох країн. Міністр оборони Канади підтвердив подальшу беззастережну підтримку суверенітету та територіальній цілісності України та готовність міністерства оборони Канади надавати допомогу у зміцненні бойового потенціалу ЗС України. Зокрема йшлося про продовження підтримки діяльності тренувальної місії Канади в Україні та відновлення її діяльності у повному обсязі після завершення заходів, пов’язаних з протистоянням коронавірусній інфекції COVID-19.
В контексті підвищення бойової готовності ЗС України Андрій Таран зробив наголос на незмінності курсу на продовження послідовної оборонної реформи в Україні. Своєю чергою, Міністр національної оборони Канади Харджит Сейджжан привітав продовження реформ українського військового відомства за стандартами НАТО та запевнив у підтримці зусиль щодо приєднання України до Програми розширених можливостей НАТО (EOP) і розблокування Комісії Україна-НАТО.
Міністр оборони України підтвердив пріоритетність продовження політики євроатлантичної інтеграції в Міноборони України, а також поінформував канадського колегу щодо ключових цілей та пріоритетів діяльності оборонного відомства України.
⚜️??Міністр оборони США Марк Еспер сьогодні по телефону спілкувався з міністром оборони України Андрієм Тараном. Метою розмови було зміцнення стратегічного партнерства між США та Україною. Про це йдеться у офіційному повідомленні Міноборони США. Сторони обмінялись думками щодо пандемії COVID-19.
Еспер привітав Тарана з призначенням на посаду міністра оборони та наголосив на підтримці з боку США розбудови здатності українських сил більш ефективно защихатись проти російської агресії.
Еспер також наголосив на необхідності посилення з боку європейських союзників підтримки місії з безпеки в Україні.
???
⚜️У IFC підкреслили, що для забезпечення прозорості та ефективності роботи ринку землі потрібно вжити додаткових законодавчих актів.
Участь юридичних осіб у ринку землі і своєчасний референдум щодо продажу землі іноземцям визначать наскільки успішною буде земельна реформа і яким буде її внесок в розвиток економіки України.
⚜️ЄС виділить Україні понад 190 млн євро у відповідь на пандемію
Євросоюз виділяє понад 15 млрд євро на допомогу країнам-партнерам у зв’язку з пандемією коронавірусу, із них 190 млн євро отримає Україна.
⚜️НБУ пом’якшив низку вимог до банків на час карантину
“На період дії карантину та обмежувальних заходів, Національний банк дозволив керівникам і кандидатам на керівні посади банків і небанківських фінансових установ не проходити тестування. Проведення співбесід з кандидатами здійснюватиметься засобами відеозв’язку”, – йдеться у повідомленні.
Крім цього, на період карантину небанківським фінустановам дозволили не подавати до регулятора документи на паперових носіях за умови їх подання в електронному вигляді засобами електронної пошти.
Також Національний банк передбачив, що при розробленні та поданні банками планів відновлення діяльності банкам дозволено застосовувати лише один стрес-сценарій замість трьох.
⚜️Партнер Проекту Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей та Міністерство охорони здоров’я України Британський медичний журнал BMJ Learning BMJ Best Practice відкрив ?безкоштовний доступ? всім лікарям до інформації з інфекційного контролю українською та російськими мовами.
Підтримка на час глобальної пандемії коронавирусної інфекції допоможе медикам отримувати доказову та вчасно оновлену інформацію стосовно COVID-19.
Доступ до матеріалів порталу можна отримати, пройшовши за лінками в коментарях.
Виктор Ляшко (Viktor Liashko) Дмитрий Луфер (Dmytro Lufer) Iryna Mykychak Oksana Bryzhovata Elena Novichkova

https://learning.bmj.com/…/modul…/ppe-high-consequence.html…

https://learning.bmj.com/…/modu…/infection-control-ppe.html…

https://bestpractice.bmj.com/topics/ru-ru/3000168/…

⛔️⛔️⛔️ПриватБанку і Мінфіну повідомили, що справу знято. Але суд почав засідання про стягнення з ПриватБанку $ 250 млн на користь Суркісів без них

??⚙️
⚜️«Онлайн будинок юстиції» запустив демоверсію онлайн-реєстрації
⚜️Японія передасть Україні ліки, які можуть бути ефективними при лікуванні COVID-19
⚜️Українська “Мрія” доставить у Польщу 400 тонн медичних засобів
Український Ан-225 “Мрія” доставить у Польщу 400 тонн медичних засобів та обладнання для боротьби з епідемією коронавірусу.
⚜️Український літак з гуманітарною допомогою вже приземлився в Італії – МВС
⚜️Україна припинила імпорт електроенергії з Росії та Білорусі – «Укренерго»
⚜️”Укргідроенерго” в 2020 році реконструює 8 гідроагрегатів
Фінансування робіт заплановано коштом власних коштів компанії, а також коштів, залучених у міжнародних фінансових організацій: Світового банку реконструкції й розвитку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку.
⛔️⛔️⛔️Генпрокурор Ірина Венедіктова порушила п’ять кримінальних справ щодо можливих протиправних дій президента, повноваження якого припинено, при призначенні суддів Верховного суду.
⛔️У Британії за добу понад 900 загиблих – найбільше з початку епідемії
У Британії за добу від коронавірусу загинули 938 хворих – найбільше з початку епідемії. Кількість підверджених заражень перевищила 60 тисяч.
✅В Італії рекордна кількість хворих видужала від коронавірусу, загиблих далі меншає
В Італії продовжує знижуватися кількість загиблих у зв’язку з COVID-19, а кількість тих, хто одужав, встановила новий рекорд.
✅Дослідники Європейської організації з ядерних досліджень (CERN) ініціюють застосування сучасних високих технологій у глобальній протидії пандемії COVID-19.
Про це йдеться у заяві створеної при цій міжнародній лабораторії (м. Женева) робочої групи «CERN проти COVID-19», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.
«Одним із проєктів, який реалізується, є створення нового обтічного вентилятора високої енергії (HEV). Ініціативу просувають група фізиків й інженерів із мережі LHCb спільно із CERN. В умовах поширення пандемії багато пацієнтів лікарень потребують апаратів вентиляції легенів, що призвело до їх глобальної нестачі», – заявили в CERN.

Файного дня всім ??

Тетяна Геращенко

Залишити відповідь