Украина и ЕС Украина Реформы

Єврокомісія опублікувала оновлений План Дій Макрорегіональної стратегії ЄС для Дунайського регіону, куди входить Україна.

Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції

Єврокомісія опублікувала оновлений План Дій Макрорегіональної стратегії ЄС для Дунайського регіону, куди входить Україна.

Стратегія ЄС для Дунайського регіону (EUSDR) забезпечує інтегровану основу для посилення співпраці між країнами регіону. Об’єднавши 115 мільйонів людей з дев’яти країн-членів ЄС, трьох країн-кандидатів та двох країн-сусідів ЄС, Стратегія виконує важливу інтеграційну та об’єднюючу функцію.

З моменту створення в 2010 році Стратегія успішно створила платформи та мережі для вирішення спільних викликів. Однак великі відмінності між країнами та всередині країн зберігаються, підкреслюючи необхідність постійних і спільних дій. Крім того, деякі виклики, як зміна клімату чи демографічні зміни та міграція, стають все більш нагальними і їх потрібно вирішувати координовано.

Оновлений План дій є інтегрованою відповіддю на цей набір викликів, а також нових можливостей. Він оновлює та концентрує дії 2010 року, ставить їх на стратегічне підґрунтя та надає посилання для “вбудовування” Стратегії в інші програми ЄС.

Документ має на меті розкриття всього потенціалу Дунайського регіону. Наприклад,через мобілізацію можливостей фінансування, а також розбудову мереж, для взаємного навчання, гармонізації, нарощування потенціалу та зміцнення громадянського суспільства.

Читайте оновлений План дій за посиланням: https://danube-region.eu/…/EUSDR-ACTION-PLAN-SWD202059-fina…

Danube Region Strategy

Залишити відповідь