Тетяна Геращенко

Щасливого ранку, краяни. Понеділок. Що важливого?

Щасливого ранку, краяни.
Понеділок. Що важливого?

????
⚜️МЗС просить світ тиснути на РФ для виконання наказу Суду ООН щодо Меджлісу
МЗС України у четверту річницю заборони російською окупаційною адміністрацією діяльності Меджлісу кримськотатарського народу закликає світову спільноту продовжувати чинити тиск щодо Росії та посилювати санкції.
⚜️ВООЗ не зафіксувала жодного випадку передачі коронавірусу від тварини до людини
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) фіксувала випадки зараження тварин COVID-19 від людей, але досі не зареєстровано жодного випадку зараження людини від тварини.
????
⚜️В п’ятницю, 24 квітня, представники Єврейської демократичної ради Америки оголосили, що на майбутніх президентських виборах вони підтримають кандидатуру Джо Байдена.
За повідомленням JPost, Рада випустила цілий відеоролик, присвячений Байдену, в якому пояснюється, чому ж євреї-демократи його підтримують.
Одній з причин було названо те, що Байден, на думку Ради, не піде на поступки перед лицем ненависті до євреїв.
На противагу Байдену в ролику показали Трампу, який говорить, що не несе відповідальності.
⚜️Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін зробили спільну заяву до 75-річчя історичної зустрічі американських і радянських військ в кінці Другої світової війни на річці Ельба в Німеччині, що ознаменувала поразку нацистського режиму. Заява опублікована в суботу Білим домом.
⚜️У 3277 ув’язнених з чотирьох в’язниць в Арканзасі, Північній Кароліні, Огайо і Вірджинії виявили коронавірус, при цьому у 96% з них не було ніяких симптомів.
⛔️Чиновники Білого дому розглядають план заміни міністра охорони здоров’я і соціальних служб Алекса Азара через погану боротьбу з поширенням коронавірусу на території США
⛔️Федеральна влада США допускає можливість скупки акцій енергетичних компаній, які зараз опинилися у скрутному становищі. Про це заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.
????
⚜️У конференції 28 квітня братимуть участь представники органів центральної влади, місцевого самоврядування, бізнесу з України та зарубіжних країн. Учасники обговорять ініціативи, які допоможуть підтримати місцеву економіку під час карантину та відновити економічні втрати після пандемії COVID-19. Конференція сприятиме обміну досвідом та знаннями і стане платформою для комунікації усіх зацікавлених сторін.
Конференцію організовує програма Агентства США з міжнародного розвитку USAID “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE) за сприяння європейського відділення Міжнародної Асоціації менеджерів міст ICMA Europe, польської Фундації розвитку місцевої демократії, програми “U-LEAD з Європою” та шведсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні” SKL International.⚜️
????
⚜️Британія зафіксувала різке зниження смертності від коронавірусу
Англія, Шотландія й Уельс повідомили про значно меншу кількість ніж учора нових випадків смертей, пов’язаних з коронавірусом, в лікарнях.
⚜️
????
⚜️Епідемія у Франції: кількість пацієнтів у лікарнях і реанімаціях продовжує падати
У Франції повідомили про 369 смертей від коронавірусу за останню добу, що менше, ніж у попередні дні, а кількість людей, які перебувають у реанімації, зменшується 17-й день поспіль.
⚜️Словаччина підтримує територіальну цілісність України
⚜️Україна відновлює авіарейси для евакуації своїх громадян
Посольство України у Швеції повідомило про відкриття продажу квитків на 28 квітня для евакуації українських громадян.
???
⚜️Коронавірус у США / У Пентагоні тестують на Covid-19 військових, які працюють на ключових напрямах
⚜️Арсенал у Балаклії підірвали із землі, а не з беспілотника РФ – звіт слідчої комісії
Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради з розслідування вибухів на складах боєприпасів у Балаклії підготувала свій перший звіт, у якому, зокрема, ставиться під сумнів застосування безпілотників для підриву арсеналу.
???
⚜️У одного з найбільших за обсягами активів польських банків – Pekao SA – налічується 102 тисячі клієнтів з України
⚜️
??⚙️
⚜️У Чорнобильській зоні відчуження станом на 26 квітня ліквідовані всі джерела вогню, йде робота рятувальників на тліючих торфовищах.
⚜️В Україні запустять експериментальний проект з оформлення статусу безробітного через портал “Дія”
⚜️On Taxi безкоштовно підвозитиме медиків до роботи
Компанія On Taxi зробила безкоштовними поїздки, замовлені через мобільний додаток, для медичних працівників.
⛔️Рішення про зняття з розшуку Анатолія Шарія прийняв суд.
Ухвала Солом’янського суду міста Києва про припинення розшуку Анатолія Шарія надійшла до Солом’янського управління поліції.
Відповідно співробітники поліції припинили його розшук, а інформація про розшукуваного була знята із сайту МВС.
⛔️СБУ закрила кримінальну справу проти ведучого каналу «Россия-1» Корчевнікова, який відвідував окупований Крим
⛔️В Україні знову почали знімати в головних ролях акторів з Росії – Жураківська
Український кінематограф зробив останніми роками великий крок вперед, однак наразі в Україні знову почали знімати в головних ролях акторів з Росії.
⛔️Чехи бачать слід Росії в кібернападах на тлі високої напруги у відносинах між Москвою та Прагою
РФ прислала в Чехію спецагента з отрутою після демонтажу радянського пам’ятника – ЗМІ
Чеське видання Respekt розповіло деталі про приїзд представника російської спецслужби до Праги, після якого мер міста та голови двох районів отримали охорону.
✅Лавров заявив, що країнам ЄС не дозволяють просити допомогу в Росії
Глава МЗС РФ Сергєй Лавров заявив, що низці країн ЄС “старші товариші” не дозволяють попросити у Росії допомоги в боротьбі з пандемією коронавірусу.
✅Польща запідозрила Росію у новій дезінформаційній атаці
Польща заявила, що постраждала від складної операції з дезінформації, спрямованої на ослаблення польсько-американських відносин – ймовірно, за нею стоїть Росія.
✅150−200 осіб / Усі священики в Києво-Печерській лаврі заразилися коронавірусом — УПЦ МП
✅Російської держкомпанії Роснєфть вигідніше продавати сировину за збитковими цінами, ніж заморозити свердловини: їх розконсервування обійдеться дорожче.
Падіння цін на нафту в першу чергу б’є по тих країнах-експортерах вуглеводнів, які мають найвищу вартість видобутку. Мова про Венесуелу, Нігерію та Росію.
✅У Києво-Печерській лаврі коронавірусом заражені всі священники УПЦ (МП) – представник церкви

Файного дня всім ??
Тетяна Геращенко

Залишити відповідь